Голямата зимна буря достигна Атлантическото крайбрежие на Съединените щати и

...
Голямата зимна буря достигна Атлантическото крайбрежие на Съединените щати и
Коментари Харесай

Хиляди американци останаха без ток заради мощна снежна буря

Голямата зимна стихия доближи Атлантическото крайбрежие на Съединените щати и Канада. Десетки градове бяха засипани от дебела снежна завивка. Има сигнали за наводнения. Сто хиляди семейства са без ток, а повече от 6000 полета бяха анулирани, оповестява Нова телевизия.

В цяла Нова Англия улиците останаха пусти по време на бурята. Силен вятър, тук-там със скорост 100 километра в час, донесе доста сняг и извънредно ниска видимост.

" Някои градове на югоизток може да записват и 75 сантиметра сняг. В Бостън приказваме за към 60 ", съобщи Чарли Бейкър, губернатор на Масачузетс.

Необичайно високият прилив нанесе вреди на стотици парцели и търговски обекти по крайбрежните улици. Продължават да са в действие предизвестията жителите да не пътуват.

„ Бурята отминава, само че навяванията на сняг и ниската видимост вършат изискванията по пътищата извънредно рискови ", акцентира губернаторът.

Цяла нощ в Бостън и други градове в Нова Англия, общински чиновници и доброволци чистиха снега. Редица служби като пощата, полицията, пожарната и Бърза помощ активизираха спомагателен личен състав и техника, с цел да не разрешат спиране на работата.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР