Голямата новина във Формула 1 от края на миналата седмица

...
Голямата новина във Формула 1 от края на миналата седмица
Коментари Харесай

Кой може да смени Биното във Ферари?

Голямата вест във Формула 1 от края на предходната седмица към момента не е доказана, само че при такова развиване нормално изходът е елементарен за прогнозиране - Матиа Биното ще напусне Ферари. Преди дни италианските медии стигнаха до информацията, че той към този момент договаря с шефовете на компанията изискванията по раздялата им и огромна част от тях да били конкретизирани. Така че, в най-близко бъдеще би трябвало да чакаме удостоверение на това, допълнено с хубави думи за признателност и още клишета.

Кой обаче ще заеме поста на Биното? Вариантите не са по никакъв начин малко, като забавното е, че реалистичните не са изключително доста. Защото шефът на отбора на Ферари във Формула 1 има страхотна работа, само че е подложен на голям напън от всички страни и доста малко от тези шефове съумяват да изкарат до края на контракта им.

Логичният вид е на мястото на Биното да бъде нараснал някой от йерархията на Джестионе Спортива, само че това надали ще промени модела на работа, а тъкмо той има потребност от промяна.
 Ферари към този момент не разяснява Биното Ферари към този момент не разяснява Биното
Много забавни са и разновидностите за наемане на човек, който е външен на Ферари. Първият любимец беше шефът на Алфа Ромео Фредерик Васьор , само че малко по-късно стана ясно, че той е любимец на Шарл Леклер, само че не и на огромните шефове на Ферари. А и самият Васьор сякаш не е изключително въодушевен от тази вероятност, макар че се появи информация, че е почнал да взима уроци по италиански. А съпротивата против него в Маранело била стимулирана с обстоятелството, че CV-то му във Формула 1 не е задоволително впечатляващо. Още едно доказателство, че във Ферари си живеят в личен свят и постоянно считат, че светът се върти към тях.

След това последваха три рунда бързи договаряния с предложения, всички приключили с отводи, освен това безапелационни - на Андреас Зайдъл (Макларън), Франц Тост (Алфа Таури) и Герхард Бергер (DTM) .

Голямата изненада обаче е непокътната за най-после - Рос Браун . Легендарният механически шеф на Ферари от най-славния интервал в историята на отбора, спасителят на Хонда, основателят на “чудото Браун GP ”, индивидът, построил сегашния отбор на Мерцедес и така нататък Сега Браун е ръководещ шеф на Формула 1, като дава отговор за спортната и техническата част на международния шампионат. Новите механически правила бяха основани под негово управление. Той на няколко пъти разгласи, че ще се отдръпна от Формула 1 в края на тази година, само че в последните седмици по тематиката има единствено безмълвие.

Все още няма информация какво мисли 68-годишният Браун по въпроса, само че това прелъщение несъмнено ще го заинтересува. Все отново, в края на 2006 Браун напусна Ферари тъкмо тъй като Жан Тод италианците не пожелаха да го назначат на мястото на французина отпред на отбора. Може би този пост към момента го интересува?

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР