Голямата кюрдска общност в Германия съобщи, че ѝ е било

...
Голямата кюрдска общност в Германия съобщи, че ѝ е било
Коментари Харесай

Кюрдите в Германия критикуват забрана на протест срещу Ердоган

Голямата кюрдска общественост в Германия заяви, че ѝ е било „ неразрешено “ от управляващите в Берлин провеждането на протест край Бранденбурската врата по време на визитата на турския президент Реджеп Тайип Ердоган този месец.
Вместо да се стекат на 29 септември край признака на немското единение, кюрдите ще се съберат на „ Потсдамер плац “ в деня на идването на Ердоган. Очаква се на митинга да се съберат към 10 000 души.
Михаел Гасен, представител на берлинската полиция, акцентира, че митингът не е бил неразрешен, а региона на Бранденбургската врата е зает за подготовка на провеждането там на Деня на обединяването на Германия на 3 октомври.
Но в яростно изказване кюрдската общественост в Германия подлага на критика решението, потвърждавайки, че „ изключителните ограничения за сигурност...значително попречват свободата да се показва ".
Лидерът на общността Али Ертан Топрак сподели, че това ограничаване значи " подозрително обръщение от страна на управляващите да лимитират правата на демократите в интерес на един диктатор ".
Гасен обаче сподели пред Агенция Франс Прес, че " по време на визитата на Ердоган към този момент ще се разработят стадии за празненствата на 3 октомври ", заради което провеждането на проява няма да е допустимо. " Помолихме уредниците да предложат друго място, само че те анулираха митинга ", добави той.
В Германия живеят към милион кюрди, доста от които са от турски генезис.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР