Голямата камара на Европейския съд ще се произнесе на 21

...
Голямата камара на Европейския съд ще се произнесе на 21
Коментари Харесай

Европейският съд се произнася по делото за Суперлигата през декември

Голямата камара на Европейския съд ще се произнесе на 21 декември по делото за основаната през април 2021 година Суперлига.

Съдът в Люксембург би трябвало да реши дали ръководещият европейски футболен орган УЕФА и ръководещата международния футбол ФИФА са работили законосъобразно, като са блокирали основаването на Суперлигата и са се пробвали да глобяват забърканите 12 клуба от Англия, Испания и Италия.

Решението на журито ще покаже по какъв метод то пояснява законодателството на Европейския съюз. След като то бъде взето, делото ще бъде препратено към Търговския съд в Мадрид, който ще има последната дума.

Бернд Райхарт, който е основен изпълнителен шеф на компанията A22, която предизвиква концепцията за нова европейска лига, сподели, че " клубният футбол е в навечерието на огромна смяна. Надяваме се, че Европейският съд ще постави завършек на монопола на УЕФА и ще наложи главните свободи на Европейския съюз в света на футбола. "

" Феновете, клубовете, играчите и футболният спорт ще бъдат спечелилите на пазар, който е отворен за състезание на хрумвания и на който клубовете могат да ръководят и провеждат европейско футболно съревнование без боязън от закани ", сподели още Райхарт.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР