Голямата дъщеря на руския президент Владимир Путин - 38-годишната Мария

...
Голямата дъщеря на руския президент Владимир Путин - 38-годишната Мария
Коментари Харесай

Дъщерята на Путин: Най-висшата ценност все още е човешкият живот!

Голямата щерка на съветския президент Владимир Путин - 38-годишната Мария Воронцова - даде преди няколко дни изявление за съветския подкаст #ПроНауку (#ЗаНауката), ориентиран към младите учени и начинаещите предприемачи.

Водещият показа своята събеседничка като специалист в областта на ендокринологията и заместник-декан на Медицинския факултет в Московския университет " Ломоносов ".

42-минутното изявление се е появило още в средата на декември 2023, само че не е било изключително известно в Русия. В обществената мрежа " В контакте " оттогава до през днешния ден то е гледано едвам 222 000 пъти.

В изявлението огромната щерка на Путин визира най-вече тематики, свързани с науката, медицината и генетичните проучвания, с които се занимава. Говорейки за лекуването на болните в Русия, изключително за тези, които са станали инвалиди след тежки и хронични болести, тя споделя, че " съветското общество с нашите витални устои, с нашата просвета, с нашата вяра... въпреки всичко не е толкоз " икономикоцентрично ", колкото " човекоцентрично ".

След това Воронцова акцентира, че " за нас най-висшата полезност към момента е човешкият живот ". През цялото време тя не загатва нито дума за войната на Русия против Украйна, нито за татко си Владимир Путин.

Кремъл държи в загадка всички детайлности за членовете на фамилията на Путин. Но в това изявление Мария Воронцова споделя някои моменти от своята биография - като дете желала да стане лекарка, само че като ученичка обмисляла дали да не следва стопанска система. В последна сметка записала медицина.

" Чувствам се удобно в своята специалност, бих я избрала още веднъж ", споделя пред камерата Воронцова и прибавя: " В този ред: първо лекарка, след това просвета, след това и малко стопанска система ".

Тя споделя и за литературните си ползи, изброявайки обичаните си писатели като Пушкин и Достоевски. Воронцова приказва и за музиката и спорта.

" Кръгът на ползите ми е необятен - от творчеството до спорта. Вдъхновява ме всичко, което е красиво - картините, музеите, театрите, музиката. Музиката е значима част от моя живот - и класическата, и джазовата... Гледам по няколко часа седмично да се занимавам със спорт - карам сърф, ски и още... "

Мария Воронцова е живяла и учила няколкого години в Германия, по-късно в Русия, с мъжа си - нидерландския предприемач Йорит Фаасен - е била до 2015 година в Нидерландия. Оттам се връща в Москва. След началото на войната на Русия против Украйна двете дъщери на съветския президент Мария Воронцова и Екатерина Тихонова попадат под глобите на Европейски Съюз, Англия и Съединени американски щати: банковите им сметки са замразени, влизането им на териториите на тези страни е неразрешено.

Отговаряйки на въпрос каква е нейната фантазия, дъщерята на съветския президент споделя: " Моята фантазия като доктор е лекуването на хроничните болести. Мечтата ми като академик е да схвана по какъв начин се е появил животът на Земата или по какъв начин се появява мисълта. Като човек бленувам хората да имат опцията да опознаят себе си и да се приближат към развиването на цялостната зряла персона - с цел да се разбираме по-добре между тях и да поддържаме връзка по-добре. Мнозина имат доста проблеми поради недоразбирането на себе си и другите. "

Интервюто на огромната щерка на Путин провокира отвращение в немските медии - то бе оценено като необичайно, възмутително и даже шокиращо.

" Дъщерята на Путин даде необичайно изявление за полезностите на човешкия живот ", написа в заглавие " Дер Шпигел ".

Авторът на публикацията отбелязва, че изявлението на дъщерята на Путин е огромна необичайност - тя съвсем в никакъв случай не се изрича обществено.

" Владимир Путин в никакъв случай не демонстрира в медиите членовете на своето семейство, неговият персонален живот е табу, с което съветските журниласти са наясно ", написа немското издание.

Това, че в изявлението си Воронцова назовава Русия " човекоцентрична страна ", а въобще не споменява татко си и войната, която той води срещу Украйна, " провокира отвращение оттатък границите на Русия ", акцентира изданието.

Германската телевизия ntv дефинира изявлението като шокиращо.

" Това са шокиращи изявления на фона на закононарушенията и броя на жертвите във войната на Русия срещу Украйна. "

Германските публицисти обръщат внимание на изявлението на Воронцова за нейната фантазия и назовават цинично това, че в изявлението не се визира тематиката за войната. Вместо това " ендокринологът Воронцова приказва какъв брой е напреднала медицината в целия свят и споделя за своите литературни, музикални и спортни ползи ".

Изданието изброява и няколкото поста, които заема Мария Воронцова в Русия. От 2019 година насам огромната щерка на Путин е членка на съвета по реализация на Федералната научно-техническа стратегия за развиване на генните технологии. Тя членува в съвета на шефовете на компанията Nomeko, която в една от научните лаборатории в Санкт Петербург изследва съветския геном, показва ntv.

Вестник " Меркур " също отбелязва, че Воронцова е консултант на татко си по генното инженерство, само че Кремъл пази в загадка всички детайлности от живота ѝ.

" Самият Путин в никакъв случай не е потвърждавал, че тя му е щерка - назовава във всички изявленията нея и сестра ѝ " тези дами ". "

" Билд " също обръща внимание на дъщерята на Путин, също пишейки, че казаното от нея провокира огромен потрес.

А " Франкфуртер Рундшау " помества и биографична информация за Воронцова, в която е маркирано, че през 2022 година облагата на Nomeko е била към 855 милиона рубли.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР