Голямата дама на оперната сцена - сопраното Красимира Стоянова, ще

...
Голямата дама на оперната сцена - сопраното Красимира Стоянова, ще
Коментари Харесай

Красимира Стоянова ще пее у нас в концертно изпълнение на Евгений Онегин

Голямата дама на оперната сцена - сопраното Красимира Стоянова, ще свети в зала 1 на Националния замък на културата на 21 декември в концертното осъществяване на операта " Евгений Онегин " от Чайковски, научи ДУМА от Николета Николова. Стоянова ще извърши партията на Татяна паралелно с надарените си сътрудници Атанас Младенов - баритон, в партията на Евгений Онегин, Михаил Михайлов - тенор и лауреат на редица оперни състезания, като Ленски, мецосопраното Виолета Радомирска (Олга), която през сегашния сезон дебютира на сцената на Миланската канара, и Иво Станчев - бас, като Княз Гремин. Концертът е копродукция на БНР и НДК и е с присъединяване на Симфоничния оркестър и хор на БНР с диригент Павел Балев. Билетите към този момент се продават на касите на билетния център и онлайн на tickets.ndk.bg.

Носителка на почетната купа " Камерзенгерин " на Виенската щатсопера, Красимира Стоянова е непрекъснат гост-солист на държавната опера. Международната й кариера се развива бързо и води сопраното в най-престижните оперни театри и концертни зали по света - " Метрополитън " и Карнеги хол в Ню Йорк, Кралската опера " Ковънт гардън " и Роял Албърт хол в Лондон, Миланската канара, Дойче опер, Концертхаус в Берлин и доста други.

През годините сопраното изнася концерти под диригентството на Рикардо Мути, Зубин Мета, Марис Янсонс, Жорж Претр, Сър Колин Дейвис, Бернард Хайтинк, Сейджи Озава, Мюнг-Вунг Чунг, Франц Велзер-Мьост, Фабио Луизи, Даниеле Гати и други Рециталите на Красимира Стоянова " Славянски оперни арии ", " Верди арии " и " Веризмо ", взаимно с маестро Балев, получават " Международната премия за класическа музика за 2012 ", както и годишните награди на немската музикална рецензия за 2012, 2014 и 2017 година
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР