Голямата битка е дали България ще се развива като демократична

...
Голямата битка е дали България ще се развива като демократична
Коментари Харесай

Георги Лозанов: Поведението на Гешев в момента се инструментализира от Румен Радев

" Голямата борба е дали България ще се развива като демократична западна страна, или като недемократична страна - от руски вид. Тази борба се води сега главно сред президента и Политическа партия. Така пристигнаха нещата, че Политическа партия застана против личния си политически татко, който се оказа след войната, че не желае да въплъщава България като една западна страна, която е деен член на НАТО. Няма подозрение, че идеологът, мозъкът на интервенцията е Демократична България, само че Политическа партия са камъче в обувката на българската политики и в тази обстановка това може да бъде доста потребно ", разяснява пред медийният специалист и анализатор доцент Георги Лозанов, някогашен ръководител на Съвет за електронни медии.

" Всичко се свежда до благополучие и независимост. Как можем да реализираме по-голямо благополучие и повече независимост. Според мен в страната корупцията мощно спадна. Трябва да се закрепи и циментира. И да караме нататък по този начин ".

Според него има много сили, които са против държавното управление " Денков-Габриел " и " ще създадат всичко допустимо да му отрежат час по-скоро главата ".

Лозанов акцентира, че тематиката за въздействието на посолствата е " добре вдигната топка " за " Възраждане " и президента:

" Има доста огромно значение кои посолства. България е член на два алианса - Европейски Съюз и НАТО. Нашата сигурност е групова сигурност, като членове на тези два алианса. От тази позиция, нашата национална сигурност е по отношение на нашата съгласуваност с тези два алианса. Тя не е от другаде. Няма Путин да пристигна да ни отбрани от себе си, когато пристигна да ни нападне. Българинът би трябвало да се освободи от тази пропагандна мантра, че да си подвластен - значи да си в контакт с американците, а да си самостоятелен - значи да си в контакт с Путин. Това е неуместно. Западните ни съдружници би трябвало да оказват помощ на България да се трансформира в демократична западна страна.

Според Георги Лозанов основният прокурор Иван Гешев възприема себе си като инструмент:

" Явно се инструментализира от други престижи, не от Бога. В момента държанието на Иван Гешев се инструментализира от президента Румен Радев ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР