Голяма радост чака пенсионерите. В новия бюджет е заложено 12-процентно

...
Голяма радост чака пенсионерите. В новия бюджет е заложено 12-процентно
Коментари Харесай

Голяма радост за пенсионерите. Ново увеличение

Голяма наслада чака пенсионерите. В новия бюджет е заложено 12-процентно нарастване на месечните им хонорари, заяви в изявление за Българска национална телевизия служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

Ще предложим бюджет, в който ще бъде написано и покачване на учителските заплати, сподели Пеканов.
-->
„ Трябва да продължи политиката по приходите, само че не могат да продължат прекомерно разточителните разноски на страната – да вземем за пример по линия на някои помощи за бизнеса, когато не са таргетирани – там би трябвало да оказваме помощ на най-уязвимите, към това би трябвало да се стремим “, добави той.

„ Разходите през предходната година бяха нараснали повече, в сравнение с беше повишаването на приходите, такива бяха заложените политики и това отваря някои проблеми за бюджета. Ще предложим подобен вид, с който се надяваме, че ще ги затворим “, сподели Атанас Пеканов.

„ Съдебната промяна би трябвало да се случи – тя е преди всичко в изискванията за Плана за възобновяване и резистентност, на второ място министър Крум Зарков и служебният кабинет приготвиха законопроектите, които извършват плановете по проекта, каквито са и упованията на европейските ни сътрудници “, съобщи Атанас Пеканов. 

Според него това ще усъвършенства живота на българските жители и ще ни помогне и за тематиката „ Шенген “, като уточни, че по нея последната година доста беше задвижено.

Дванадесет закона чакат за идващите траншове по Плана за възобновяване и резистентност, напомни служебният вицепремиер. Той уточни, че инфлацията спада и се подхващат спомагателни ограничения, с цел да продължи да спадът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР