Голяма радост чака пенсионерите от 1 юли. Парите им ще

...
Голяма радост чака пенсионерите от 1 юли. Парите им ще
Коментари Харесай

Старци, ликуйте: Пенсиите скачат!

Голяма наслада чака пенсионерите от 1 юли. Парите им ще бъдат увеличени с 12%. Досега нарастването на пенсиите с този % беше единствено прогноза, само че към този момент е ясно, че това ще стане, защото са оповестени данни за инфлацията и междинния застрахователен приход за предходната година.

От средата на годината пенсиите би трябвало да бъдат индексирани по класическото “швейцарско предписание ” с 50 на 100 от инфлацията и с 50 на 100 от растежа на междинния застрахователен приход за предходната година, гласят текстове от Кодекса за обществено обезпечаване.

Средногодишната инфлация за предходната година (според потребителската кошница на хората в ЕС), която ще бъде употребена при индексирането на пенсиите, е тъкмо 13 на 100. А растежът на междинния застрахователен приход е с 11%. Средният застрахователен приход за предходната година е 1298,45 лева, при 1169,25 лева за миналата година, демонстрират данни на Национален осигурителен институт. Така по настоящата сега формула пенсиите ще бъдат увеличени от 1 юли тъкмо с 12 на 100.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР