Голяма новина за въздействието на социалните мрежи върху здравето ни.Изследователи

...
Голяма новина за въздействието на социалните мрежи върху здравето ни.Изследователи
Коментари Харесай

Голяма новина за социалните мрежи. Влияят ли на здравето?

Голяма вест за въздействието на обществените мрежи върху здравето ни.

Изследователи от университета в Суонзи откриха, че в случай че се понижи потреблението на обществените медии с 15 минути дневно, може доста да усъвършенства цялостното здраве и имунитета. Освен това изследваните лица са имали понижени индикатори за възприятие на самотност и меланхолия. Резултатите от работата са оповестени в Journal of Technology in Behavior Science, оповестява БГНЕС.
-->
Изследователите следили в продължение на три месеца 50 участници (33 дами и 17 мъже) на възраст 20-25 години. Всеки месец те ги питали за физическото и психическото им здраве, както и за времето, прекарано в сърфиране в обществените медии. След това участниците били помолени да понижат с 15 минути дневно нормалното си време в обществените мрежи. Получената информация е била съпоставена с данните на две контролни групи, които са употребявали обществените мрежи всекидневно.

Резултатите демонстрират, че групата, която е била помолена да понижи потреблението на обществените медии, има приблизително 15% усъвършенстване във функционалността на имунната система. По-конкретно, те са имали по-малко настинки, грипове, брадавици, 50% усъвършенстване в качеството на съня и 30% понижение на признаците на меланхолия.

Все отново би трябвало да се означи, че първата група в последна сметка употребява 40 минути по-малко обществени медии вместо поисканите 15 минути, до момента в който втората група усили с 10 минути контактуването с тези медии.

Бъдещите проучвания възнамеряват да открият дали връзката сред потреблението на обществени медии и здравните фактори е директна или зависи от други справедливи фактори като меланхолия или физическа интензивност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР