Голяма изненада за нас бе, че се оказа, че Пеевски

...
Голяма изненада за нас бе, че се оказа, че Пеевски
Коментари Харесай

Денков: Пеевски оперативно е поел ръководството на ГЕРБ, с Борисов го свързват руски интереси

" Голяма изненада за нас бе, че се оказа, че Пеевски оперативно е поел управлението на ГЕРБ. Ние отиваме на среща с Борисов и до него стои Пеевски.  " Още на първите срещи, които бяха с Борисов, той го канеше. През тези месеци 80% от времето диалога беше с Пеевски, не с Борисов ", споделя Денков. 

Той отбелязва, че Движение за права и свободи не са били част от съглашението: " Нашето съглашение с ГЕРБ бе, че ние ще управляваме с тях. Пеевски трябваше да се появява там, където са нужни две трети, с цел да забележим по какъв начин да осигурим измененията в конституцията, разискванията за част от регулаторите и така нататък "  

На въпрос дали от " Продължаваме промяната - Демократична България " са попитали Борисов за какво това се случва, Денков отговори, че при започване на взаимоотношението с него един-два пъти му споделили, че това е необичайно.

В един от случаите Денков направил коментар пред Мария Габриел, че този вид срещи не са най-продуктивните, а след няколко му се обадил Пеевски да пита за какво е споделил такова нещо. Бившият министър председател предположил, че Габриел евентуално е предала думите му на Борисов, а той на собствен ред ги е препредал на Пеевски.

Денков удостовери неотдавнашните си думи, че счита съпредседателя на Движение за права и свободи за ", което се случва на България ". Според някогашния министър председател Бойко Борисов и Делян Пеевски са се уплашили от промените, които трябвало да се осъществят . " В един миг осъзнаха, че оттук насетне те не са подготвени да продължат с това, за което се бяхме договорили като управническа стратегия ", сподели Денков.

Той изрече и теза, че съветските ползи също свързват Борисов и Пеевски . " Няма никакви подозрения, че дейностите към " Турски поток " бяха взаимни сред двамата. Всъщност тях доста неща ги свързват. Част от тези неща са свързани със вземане предвид с ползите на Русия , в някои случаи в ущърб на българските ползи ", счита Денков. 

Денков сподели още, че с контракта с " Боташ " същото към този момент може да се каже и за президента Румен Радев .

" Това е фактически извънредно противен контракт, виждал съм го. Не можех да кажа всичко, тъй като там част от нещата са сложени като комерсиална загадка, само че в този момент към парламентарната комисия взеха да излизат обстоятелствата и те също демонстрират, че българският интерес в действителност е предаден на една турска компания . При това ние си плащаме по тази причина, което е супер скандално ", сподели някогашният министър председател. 

На въпрос има ли контракта с " Боташ " общо с Русия, Денков сподели, че се знаело, че " по този начин както през " Турски поток " идва съветски газ през България към други европейски страни, в действителност и по други линии може да влиза съветски газ, в това число и полутечен природен газ към Турция ".

" Много елементарно могат да бъдат показани разнообразни партиди по едни или по различен метод. Така че, не знам тъкмо какви са били претекстовете на президента, само че резултатът е извънредно неприятен за България ".

Според Денков имало и подозрения по повод на контрабанда на съветско гориво през България към Украйна. " Има   информация за такива неща, там към този момент несъмнено си коства да бъде разследвано и да се види кой и по какъв начин е взел участие ", сподели още някогашният министър председател. Денков посочи, че съветското гориво най-вероятно е смесвано с друго. З а първи път той научил тази информация от украинския дипломат в България , по-късно тя почнала да се ревизира от ДАНС.

Денков описа и за случай, в който  Кирил Петков счупил маса, тъй като Борисов почнал да приказва неистини: 

" Всеки ден си беше битка. Тази идилия, която се пробват да ни пуснат като мъгла - по какъв начин ние доста сме се разбирали, е цялостна нелепост. Това е истината. Историята със счупената маса, която сте чули, аз бях там. Кирил Петков счупи масата в кабинета на Борисов, тъй като Борисов стартира да приказва някакви неистини. Всеки ден се борехме, с цел да можем да вървим по пътя, който беше значим за нас ". 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР