Голяма изненада в туризма. Дойдоха руснаците, които изобщо не очаквахме.Броят

...
Голяма изненада в туризма. Дойдоха руснаците, които изобщо не очаквахме.Броят
Коментари Харесай

Голяма изненада. Дойдоха туристи, които изобщо не очаквахме

Голяма изненада в туризма. Дойдоха руснаците, които въобще не чакахме.

Броят на съветските туристи продължава да пораства, макар тежките условия, провокирани от почналата на 24 февруари война на Русия против Украйна. Новината заяви министърът на туризма Христо Проданов, съобщи БГНЕС.

„ Въпреки комплицираната интернационална конюнктура, неналичието на директни полети, общо за януари-май 2022 година са регистрирани 33 584 визити на съветски туристи с нощувка в място за настаняване, личен парцел и други Увеличението на броя на съветските туристи, посетили България, за първите пет месеца на тази година в съпоставяне със същия интервал на 2021 година е 3,9 пъти “, заяви още Проданов.

От Министерството на туризма декларират, че краткотрайно са прекъснати всички планувани осведомителни действия и рекламната акцията на България като туристическо направление на съветския пазар. Българското аташе по туризма не взе участие в никакви публични туристически събития на територията на Русия.

В същото време Консулската работа към нашето посолство в Москва продължава да издава туристически визи на съветски жители в естествен режим без ограничавания.

„ Въпреки неналичието на директни полети сред Русия и България, съветските жители, в това число туристите, пътуват до българските морски курорти с прехвърляне, главно през Истанбул и Ереван. Никой от съветските туроператори не е декларирал желание за затваря България като туристическо направление, всички са в подготвеност да продължат работата и да се приспособяват към новите условия “, декларира министърът в оставка Христо Проданов.

В новите условия се вършат опити за усилването на България на туристическите пазари в някои източноевропейски и централноазиатски страни, измежду които Армения, Азербайджан, Казахстан, Узбекистан, Молдова и Беларус, декларират от Министерството на туризма.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР