Голяма група руски военни дронове навлезе в устието на река

...
Голяма група руски военни дронове навлезе в устието на река
Коментари Харесай

Руски дронове атакуваха украинския град Измаил

Голяма група съветски военни дронове навлезе в устието на река Дунав през днешния ден и се насочи към пристанищния град Измаил, на границата с Румъния, споделиха украинските военновъздушни сили, представени от Ройтерс.

В групи в обществените мрежи се оповестява, че системите за противовъздушна защита са били чути да изстрелват ракети в зоната край две дунавски пристанища - Измаил и Рени.

Губернаторът на Одеска област Олег Кипер прикани към 1:30 живеещите в региона на Измаил да потърсят леговище, а час по-късно анулира въздушната паника, съобщи Българска телеграфна агенция.

Руска офанзива по Измаил, чието пристанище е употребявано за износа на зърно, провокира световно повишение на цените на храните при започване на този месец, подсети организацията. 

Около една четвърт от износа на зърно от Украйна минаваше през украинските пристанища по Дунав, преди Русия да се отдръпна от договорката за безвреден експорт на украинско зърно през Черно море. След това те станаха главен първоначален пункт. Зърното се придвижва с баржи до румънското пристанище Констанца, а оттова се преразпределя по други дестинации.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР