Голяма част от подправките, които използваме в кулинарията, могат и

...
Голяма част от подправките, които използваме в кулинарията, могат и
Коментари Харесай

Босилекът: Ароматна подправка, която лекува

Голяма част от подправките, които използваме в кулинарията, могат и намират приложение при лекуване на болежки. Те се одобряват най-много под формата на отвари.

Босилекът е една от тях. Познаваме босилека като фалшификация за вкусни салати. Използваме го и като вършим сосове за паста. В кулинарията го използваме и за съставна част на някои пици. Може би някои хора не подозират какъв брой е потребен.

Босилекът работи противовъзпалително при болести на устната празнина, продължителен гастрит, продължителен колит, цистит, нефрит. Възбужда също и апетита. Той има и антисептично деяние.

Ароматната билка усилва сърдечната активност при болести на миокарда. Според националната медицина сок от пресни листа на босилек се употребява при гнойни възпаления на междинното ухо.

 Босилекът: Ароматна фалшификация, която лекува

Дрогата на босилека се употребява под формата на запарка. За обособените болежки съотношението е друго. Една супена лъжица от дрогата се залива с 300 мл кипяща вода и се вари 1 мин. Оставя се да се кисне в продължение на 30 мин.

След прецеждане от отварата се пие по 3 пъти дневно по 80 мл преди ястие. При възпалителни положения на устната празнина този извлек се употребява за жабурене и гаргара по 5 до 6 пъти на ден.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР