Голяма част от пловдивчани обичат високите скорости и смело превишават

...
Голяма част от пловдивчани обичат високите скорости и смело превишават
Коментари Харесай

2022 година: Близо 37 хил. фиша за скорост в Пловдив, най-бързият пловдивчанин шофирал със 134км. /ч.

Голяма част от пловдивчани обичат високите скорости и самоуверено надвишават позволената оптималната скорост по булевардите в Пловдив. Това се потвърди с множеството произшествия в града под тепетата, които бяха провокирани точно, поради лудо и неразумно шофиране.
Прочетете още
Данни, предоставени до TrafficNews за интервала от 1-ви януари 2022 до 30-ти ноември 2022 година демонстрират, че единствено в Пловдив са издадени 37 192 електронни фишове за превишена скорост. Връчените такива за Пловдив през 2022 година са 13 641, като 10 728 от тях са заплатени от  пловдивчани.

Най-бързият пловдивчанин през 2022 година, сниман с техническо средство за надзор на скоростта е карал в града със скромните 134км. /ч., поради позволената оптималната скорост от 50 км. /ч.. Така той е превишил разрешението с 84 км, като за това нарушаване по закон, на водача му е била наложена санкция от 1300 лв. плюс 3 месеца лишаване правото за ръководство на МПС, както и лишаване на 12 контролни точки.



Кога се издава електронен фиш?  

Електронният фиш се издава за превишена скорост, когато нарушаването е открито и снимано със съответното техническо средство за надзор на скоростта. Електронният фиш се издава, когато е открито превишаване на оптимално допустимите скорости посочени ЗДвП или въведени със спомагателен пътен знак.

Той се издава, единствено когато наказването не планува отнемане от право да се ръководи МПС и/или лишаване на контролни точки. Когато наказването планува лишаване на удостоверение за ръководство на МПС и/или лишаване на контролни точки, процедурата би трябвало да премине с издаване не Акт за определяне на административно нарушаване, въз основа на който се издава и Наказателно разпореждане.

Срокът за издаване електронния фиш е до една година, а обжалването му би трябвало да стане в 14-дневен период, които дните текат от момента на приемането му. (електронният фиш се връчва с предложено писмо с противоположна квитанция, а в практиката доста постоянно се връчва и персонално, когато ви ревизират на пътя или когато посетите КАТ).

Жалбата се подава до Районния съд, настоящ на територията, където е осъществено нарушаването.

Припомняме, че през последните 12 месеца, единствено на територията на Област Пловдив са станали 719 тежки произшествия, а близо 40 души изгубиха живота си. 

Данни, по отношение на злополуките станли през 2022 година в област Пловдив:

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР