Голяма част от нерегламентираните каравани, които станаха обект на проверки

...
Голяма част от нерегламентираните каравани, които станаха обект на проверки
Коментари Харесай

На какви нарушения се натъкнаха инспектори по Южното Черноморие?

Голяма част от нерегламентираните каравани, които станаха обект на инспекции предходната седмица по Южното Черноморие са доброволни отстранени. Инспекциите не престават и тази седмица. Докато институциите обаче отчитаха резултатите, се натъкнаха на други съществени нарушавания – транспортни средства, които минават непосредствено по плажната линия.



Докато полицията беше в подготвеност да връчи новите наставления за нерегламентирани каравани в залива " Вромос " край Черноморец, джип, теглещ лодка, мина през плажната линия, с цел да стигне до водата.

" Той се опита да вкара лодка във водата, безусловно непозволено, минавайки през морския плаж, тъй че въпросният лидер беше открит. Същият ще бъде свикан в районното ръководство, където ще му бъде формиран акт ", изясни гл. контрольор Николай Ангелов, шеф на РУ-Созопол.



15 минути по-късно, още веднъж на плажа, се появи трактор, който също теглеше лодка и мина през съвсем цялата плажна линия.

" С трактора ще я пусна на водата, няма къде другаде.

- Българска национална телевизия: А знаете ли, че не може с такива транспортни средства по пясъка?

- Точно за това, не знам, дали може или не можем, но тука минават непрестанно коли и каравани и всичко минава от тук, тъй като пътят е доста негоден, просто не може да се движи по пътя и за това минават по плажа “.



Това е постоянна процедура, признава мъжа. А редица са другите нарушавания, които разкрили проверяващите след инспекциите в противозаконните къмпинги.

" Има паркирани каравани и кемпери върху плажна линия, върху дюни, върху държавен горски фонд и в аграрни земи, без нужните за това документи. Три сондажа за вода, един от които в плажна линия. Беззаконието води след себе си до друго безвластие, което към този момент води и до заплаха за човешкия живот ", безапелационен е Пламен Янев, регионален шеф на Бургас.

" В реалност доста от тях непринудено реалокираха караваните и изобщо ги изнесоха от горите и от морския плаж. В момента са останали малко над 50 ", сподели гл. контрольор Николай Ангелов, шеф на РУ-Созопол.



На тях през днешния ден също ще се връчат наставления. Обитателите на тази каравана, минути преди инспекцията, пробваха да изоставен с автомобил, само че чиновниците на полицията ги пресрещнаха по пътя, с цел да им връчат предписанията.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР