Голяма част от нефтогазовите компании в региона на Европа, Близкия

...
Голяма част от нефтогазовите компании в региона на Европа, Близкия
Коментари Харесай

Fitch прогнозира, че през следващите няколко години Brent ще струва 57,5 долара за барел, а WTI – 55 долара


Голяма част от нефтогазовите компании в района на Европа, Близкия Изток, Африка (ЕMEA) ще могат да понижат значително разноските, а това ще им даде опция да запазят плануваните рейтинги на равнище „ постоянен “ даже при спад на цената на петрола под 60 $ за барел, оповестява Fitch Ratings.

„ Повечето компании, добиващи петрол и газ най-общо са подготвени за сюжет, при който цената на петрола може да се върне в диапазона от 50-60 $ за барел, а това обуславя прогнозата „ постоянна “ в рейтинга на огромна част от фирмите в нашия портфейл “, се споделя в известието на организацията.
Според отчета за 2017 година европейските петролни компании са имали като цяло свободен паричен поток от безпристрастен до дребен позитивен при междинни цени на петрола от към 55 $ за барел на фона на подхванатите ограничения за понижаване на разноските.

По-сложна е обстановката при фирмите за рандеман с рейтинг от категорията „ Вътрешни войски “ и под нея, защото е според от съответните условия.
Дефицитът на световният рандеман през 2017 година е подкрепил понижението на остатъка от ресурси от нефт и е провокирал растеж на цената на петрола Brent над 60 $ за барел.

„ В същото време обстановката може да се промени през 2018 година, защото чакаме продължение на растежа на рандеман на шистов нефт в Съединени американски щати заради по-нататъшното възстановяване на успеваемостта и количеството на сондажите. Смятаме, че пазарът ще се върне към сдържан остатък на предложенията, което частично ще промени наклонността на намаляване на запасите и цените още веднъж ще се върнат към равнището от 50-60 $ за барел “, считат анализаторите от Fitch.

В допълнение те се отнасят скептично към опциите на ОПЕК и включилите се към тях страни за надзор върху цените в дълготрайно бъдеще.
„ Ценовите допускания, които ние използваме в прогнозите си са за 57,5 $ за барел за петрола Brent и 55 $ за WTI. Очакваме, че това равнище на цените ще се резервира през идващите няколко години “, се споделя в известието на организацията.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР