Голяма част от населението на нашата планета, особено в Африка

...
Голяма част от населението на нашата планета, особено в Африка
Коментари Харесай

Ким - тази загадъчна лечебна подправка

Голяма част от популацията на нашата планета, изключително в Африка и Азия, уважава, боготвори и интензивно употребява ким. Действително, многочислени проучвания на това забавно растение са потвърдили неговата резултатност при лекуването на огромно многообразие от болести. То е от рода на морковите и магданоза – Сенникови. Има изострен анасонов мирис и усет, само че въпреки всичко по-мек от този на кимиона, с който постоянно го бъркат. Употребява се като фалшификация в питиета и някои характерни хлебни артикули.

1. Използването на масло от ким ускорява образуването на костен мозък. Семената му са идеално средство за лекуване и предварителна защита за развиването на ракови тумори – това е доказано публично от учените в щата Южна Калифорния (САЩ).
Тази фалшификация е рискова – внимавайте с нея
Подправките вършат ястията по-вкусни и уханни. Въпреки това не всички те са безвредни за здравето ни. Диетологът Елена Соломатина спод...
Прочети повече
2. В книгата на средновековния врач Авицена „ Канон на лечителската просвета “ се споделя, че кимът улеснява активизирането на силата, с което оказва помощ да се надвият изтощението и умората.

3. От 1959 година насам са извършени над 200 проучвания в разнообразни университети по света, резултатите от които са оповестени в реферати, отчети и обособени публикации. Кимът подтиква тимусната жлеза (тимуса), която дава отговор за имунната система, и по този начин противодейства на всевъзможни болести и инфекции.

4. Историята на лечебните свойства на маслото от семена на ким се корени в дълбините на праисторията. Археолози са разкрили такива семена при неолитни и мезолитни разкопки, което демонстрира потреблението им преди 8000 години.

5. В гробницата на египетския фараон Тутанкамон са открити странни бутилки с черно масло от ким. Древните египтяни знаели потребните свойства на маслото от неговите семена, само че никой не може да каже тъкмо по какъв начин е било употребявано в всекидневието.
Дафинов лист: Ползи и вреди
Дафиновият лист може освен да усъвършенства усета на ястието. При вярна приложимост подправката има лечебни свойства и може да облекчи мног...
Прочети повече
6 . Известно е също, че царицата на Египет Нефертити употребила масло от семена на ким при козметичните грижи за поддържане на кожата си.

7. В Стария Завет това растение се загатва дружно с пшеницата и ечемика, което демонстрира значимостта и смисъла на кима в онази ера. Също там се дават инструкции по какъв начин да се поставят нужните грижи при вършитба и да не се позволява освен това потреблението на тежки аграрни оръдия, които могат да повредят скъпите нежни семена. Факт е, че информацията в Свещеното писание постоянно се удостоверява под формата на модерни научни проучвания, потвърждаващи високата стойност и значителност на избрани старинни артикули и технологии за индивида. Такава е обстановката и с кима, когато ненадейно след 1950-те години се схванало, че той спомага за лекуване на доста комплицирани болести, като алергии, астма, дисбактериоза, диабет, хепатит В и С, туберкулоза и даже онкологични!

8. Гръцки лекари от І век сл Хр. също сочат лечебните свойства на това растение. Въобще, по принцип кимът заема огромно и значимо място в античната и средновековната медицина, чиито основоположници са Хипократ, Гален, Авицена. Използвали го извънредно интензивно за лекуване при болести на черния дроб и храносмилателния тракт.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР