Голяма част от хората вече се насочва към по-здравословните и

...
Голяма част от хората вече се насочва към по-здравословните и
Коментари Харесай

Преди да си купите колбаси, имайте предвид тези 6 неща

Голяма част от хората към този момент се насочва към по-здравословните и качествени храни, само че към момента има и такива, които остават правилни почитатели на модифицираните меса. Голяма част от тези артикули обаче съдържат съставки, които не са изключително удобни за здравето на нашия организъм. Ако въпреки всичко желаете да продължите потреблението на салами и сходни месни артикули, има някои неща, за които да следите, с цел да достигнете до допустимо най-качествения артикул. Ето ги и тях:

Избирайте натурални артикули
Какви подправки да сложим на домашно приготвените салами?
Ако в никакъв случай не сте опитвали домашни салами, значи сте изгубили доста. В последна сметка пълнежът от прясно и същинско месо, комбиниран с вку...
Прочети повече
На огромна част от етикетите се твърди, че продуктът е естествен, което заблуждава доста консуматори. Но печатът от Агенцията по храните ни дава знак, че в този артикул не се съдържат изкуствени оцветители, консерванти и аромати. Той обаче не може да ни подсигурява по какъв метод е подготвен продукта и дали не са употребявани нездравословни пестициди и съставки за неговото произвеждане. Избирайте потвърдени и надеждни имена на пазара.

Органичен артикул

Когато прочетете това върху етикета на дадения салам да вземем за пример, би трябвало да знаете, че той е създаден без прибавянето на хормони, антибиотици и други типове добавки. Обикновено състава на такива артикули е дребен, най-вече съдържа сол и месо.

Наличие на натриев фосфат

Натриевият фосфат е употребен при изработката на сходни месни произведения за втвърдяване или стабилизиране, само че се смята за нездравословна добавка. Той може да повлияе неподходящо върху функционалността на бъбреците, кръвното налягане и да аргументи отичане. Среща се в състава на огромна част от модифицираните меса.
Здравословни храни, които в действителност са нездравословни
В храненето е много по-сложен развой, в сравнение с си мислим. Не всички здравословни артикули са такива, за каквито ги считаме. Това са прочие..
Прочети повече
Нитрит/Нитрат

Когато на етикета на месния деликатес участва и това название, значи този артикул е създаден без намесата на разнообразни добавки и химикали. Нитратите се преобразуват в нитрити при попадането им в човешкия организъм. За приготвянето на множеството салами се употребява целина на прахуляк, тъй като съдържа естествени нитрати.

Натриевият нитрат обаче е канцарогенен и несъмнено хората със съпътстващи болести като диабет, рак, заболявания на сърцето, алергии и други би трябвало да внимават и да избират артикули без съществуването на нитрати в състава.

Декстроза

Декстрозата съставлява захар, извлечена най-често от царевица, която е спомагателен въглехидрат и източник на повече калории. Колбасите с съществуването на декстроза не се предлагат при хора, които съблюдават диети или хранителни режими.
Ето кои храни не можем да консумираме сурови
Хората рядко си разрешаваме да хапваме сурови храни, в случай че не става дума за плодове и зеленчуци. Все отново има храни, които са изключ...
Прочети повече
Фруктоза

Фруктозата също е в допълнение добавена захар, която усилва признатите калории и още веднъж не се предлага при диети и режими.

Когато заговорим за салами и модифицирани меса обаче, би трябвало да сме най-внимателни с натрия. Големите количества от него могат да доведат до някои болести, високо кръвно и други

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР