Голяма част от гражданите в Гърция подкрепят въвеждането на задължителна

...
Голяма част от гражданите в Гърция подкрепят въвеждането на задължителна
Коментари Харесай

Над 60% от гърците подкрепят задължителната ваксинация за определени групи |

Голяма част от жителите в Гърция поддържат въвеждането на наложителна имунизация, сочат данни от социологическо изследване, представено във в. " Катимерини ". 66 на 100 от участвалите в анкета на " Пулс " се афишират за въвеждане на наложителна имунизация на избрани професионални групи.

Голям е делът на тези, които декларират, че към този момент са се ваксинирали или възнамеряват да го създадат. 50 на 100 от интервюираните се афишират за по-строги ограничения за неимунизираните.

Целта на гръцкото държавно управление е да реализира 80 на 100 имунизационно покритие за популацията си, написа гръцкият вестник " Прото тематика ", цитирайки изявление на премиера Кириакос Мицотакис в изявление за " Вашингтон поуст ".

Управляващите изрично отхвърлят опцията за налагане на локдаун, показва още изданието. Вчера представителят на държавното управление Янис Иконому още веднъж акцентира, че се поставят старания за увеличение на броя на имунизираните както с първа, по този начин и с трета доза, поддръжка на здравната система и усилване на контрола по осъществяването на ограниченията, които Атина наложи за неимунизираните си жители.

Според специалисти обаче натискът над системата ще продължи, а броят на пациентите в лечебните заведения и в интензивните отделения ще остане висок.

Вчера в страната бяха регистрирани под седем хиляди новозаразени и 78 смъртни случаи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР