Голяма част от горивата плавно поевтиняват в цялата страна, а

...
Голяма част от горивата плавно поевтиняват в цялата страна, а
Коментари Харесай

Къде зареждаме колата най-изгодно в България? Пловдив на вто...

Голяма част от горивата гладко поевтиняват в цялата страна, а Пловдив е на второ място в класацията на Fuelo.net за най-евтини горива в България. Днес на бензиностанциите под тепетата междинните цени са надлежно: Бензин A95 - 2,73 лева./л, Дизел - 3,15 лева./л, Пропан Бутан - 1,17 лева./л, Метан - 3,22 лева./кг.

За съпоставяне междинните цени на обособените горива в страната са по-скъпи сред 1 и 16 стотинки за литър, като най-скъпите са в Кърджали. 

На първо място в днешната ранглиста по на ниска цена гориво е област Ямбол. Там бензинът, дизелът и нафтата се продават като в Пловдив, само че поради по-евтиния метан - 2,97 лева./кг, градът на Желю челник е на челна позиция.

От профилирания портал са пресметнали, че за последната седмица дизелът е поевтинял с 0,06 лева./л (-1,85%), за половин година с 0,18 лева./л (-5,36%), като има наклонност за поевтиняване. Иначе за една година дизелът е поскъпнал с 0,69 лева./л (27,71%). Големият му скок бе през 2020 година, когато в България записва повишаване от съвсем 1,40 лева./л.

Идентична е картината и с най-масовия бензин  A95. За последната седмица се следи поевтиняване с 0,05 лева./л (-1,78%), за 6 месеца обратно с 0,53 лева./л (-16,11%), като се чака ново понижение. От Fuelo.net регистрират, че за една година бензинът е поскъпнал с 0,34 лева./л или 14,05%, а за две години с близо лев.

За разлика от A95 и нафтата, пропан-бутанът се е качил със стотинка от предходната сряда – 7 декември, за месец – с две стотинки и се чака ново повишаване. Според осведомени такива цени на горивата имало, когато нефтът на международните тържища вървял по 120 долара/барел. Сега бил под 80 $, а цените по-високи от този момент.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР