Голяма част от държавите в ЕС са съобщили днес, че

...
Голяма част от държавите в ЕС са съобщили днес, че
Коментари Харесай

Повечето държави в ЕС са овладели епидемията


Голяма част от страните в Европейски Съюз са съобщили през днешния ден, че са овладели епидемията от ковид, разгласи довечера зам.-председателят на Европейска комисия Марош Шефчович след онлайн съвещанието на министрите по европейските въпроси на 27-те. По неговите думи страните в Европейски Съюз са единомислещи, че когато се пристъпи към облекчение на ограничаващите ограничения, би трябвало да се употребяват научни данни, като се следи съотношението сред броя на инфектираните и на болните, признати в незабавните отделения.

Шефчович добави, че 18 екипа в Европейски Съюз работят за основаването на ваксина против новата болест и разполагат с бюджет от 140 милиона евро.

Жертвите на новия ковид по света са 180 289, от които близо две трети (112 848) са в Европа, демонстрира броене на Агенция Франс Прес. Общият брой на инфектираните е 2 596 383, към половината от които е също в Европа.

В множеството европейски страни, в това число в най-засегнатите, се следи стабилизиране или даже постепенно затихване на епидемията, което кара доста от тях деликатно да обмислят стъпки за възобновяване на публичния и икономическия живот.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР