Голяма част от балканските страни се отказват от участието си

...
Голяма част от балканските страни се отказват от участието си
Коментари Харесай

Балканските страни се оттеглят от Евровизия 2023. Ще участва ли България?

Голяма част от балканските страни се отхвърлят от присъединяване си на " Евровизия " следващата година. Черна гора няма да взе участие в състезанието за ария, който ще се организира в Ливърпул през 2023-а, заяви черногорската социална телевизия РТЦГ. Това решение е взето " след обзор на наличните запаси, разноските за целия план и отговорностите, които РТЦГ чака през идващия интервал. " Освен забележителните разноски за регистрационната такса, както и разноските за престой във Англия, се сблъскахме и с липса на интерес от страна на спонсори, показват още от РТЦГ, представени от в. Сега.

По-рано решение да се откаже от присъединяване в състезанието разгласи и Република Северна Македония. Като причина за това шефът на МРТ Марян Цветковски посочи енергийната рецесия и нарасналите разноски за електричество, които поглъщали огромна част от бюджета на държавните радио и телевизия. " Не сме заплатили регистрационната такса, която също е увеличена спрямо предходната година, проблем са и високите разноски за пътуването и престоя във Англия ", цитират македонските медии отговора на Цветковски.

Северна Македония няма да се включи в състезанието по лична преценка за пръв път от 1991 година насам.

Българска национална телевизия още не е съобщила креативните си проекти по тематиката, само че спекулации, че България също няма да се включи в надпреварата в Ливърпул, се появиха през днешния ден в Туитър. Източникът е консуматор с име Eurovision Insider. Според него Българска национална телевизия е уведомила (неясно защо) формалния клуб за " Евровизия " на Гърция. Съмнителен е произходът на известието, а от Българска национална телевизия не са съобщили нищо публично. Съобщението също по този начин твърди, че Българска национална телевизия се отхвърля от формата Евровизия и за в бъдеще.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР