Голям удар на родната полиция.Разбиха мащабна схема за нелегални боеве

...
Голям удар на родната полиция.Разбиха мащабна схема за нелегални боеве
Коментари Харесай

Разбиха схема за нелегални боеве с кучета

Голям удар на родната полиция.

Разбиха огромна скица за незаконни боеве с кучета.

При мащабна акция е прекратено провеждането на нелегални боеве с кучета, както и съпътстващите ги незаконни парични залагания в Пазардишко, оповестиха от полицията, написа Dariknews.bg.

Специализираната интервенция е извършена от чиновници на бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ при ОД на МВР-Пазарджик и сътрудниците им от Районно управление-Панагюрище.

За сполучливия завършек на реализацията интензивно са съдействали екипи на секторите „ Специализирани полицейски сили “ и „ Специализирани тактически дейности “ при ОД на МВР-Пловдив.

В резултат на усилена оперативна работа криминалистите от Областната дирекция и сътрудниците им от Районното ръководство в Панагюрище са събрани данни за подготовката на противозаконни боеве с кучета и
залагания.

Работата на униформените била мощно затруднена поради това, че за провеждането на борбите е бил избран труднодостъпен терен в местността „ Влайков връх “ край панагюрското село Елшица.

Уговорките са
залаганията и мястото на срещата били обсъждани само в затворени канали в интернет приложения за връзка. В неделя – 4 декември органите на реда пристъпили към реализация.

Периметърът към местността е бил блокиран и в полицейския капан са попаднали 20 мъже и 3 дами на възраст сред 17 и 63 години. Те живеели в разнообразни краища на страната- Пазарджик, Пловдив, София, Хисаря Хасково, Чирпан, Бяла Слатина, Враца, Асеновград, Старосел.

В непосредственост до мястото са открити и 38 коли и джипове.

За борбите е бил построен специално планиран кръг, оборудван с метални заграждения и осветяване. На мястото в кръга служителите на реда са открили тежко ранено от боеве куче.

То било неотложно превозено до ветеринарна амбулатория в Пазарджик и предадено за лекуване на ветеринарен доктор. За страдание макар положените грижи вследствие на тежките контузии и пострадвания вследствие на кучешката борба е настъпила смъртта на животното.

Като главен уредник на противозаконната активност е открит и арестуван 63-годишен мъж от Пазарджик, който живее в село Елшица.

Открити са доказателства, включително и видеозаписи на други проведени от него боеве.

Всички открити хора са арестувани за период до 24 часа. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата в Пазарджик.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР