Голям скандал избухва в САЩ. За първи път в историята

...
Голям скандал избухва в САЩ. За първи път в историята
Коментари Харесай

Рейтингът на Тръмп скача с 11% на фона на обвиненията срещу него

Голям скандал избухва в Съединени американски щати. За първи път в историята на страната някогашен президент е под опасност от наказателно гонене.
Доналд Тръмп стана първият някогашен президент на Съединени американски щати, изправен пред престъпни обвинявания. Кои и какъв брой ще бъдат към момента не се знае, решението на правосъдния състав е подпечатано и ще бъде оповестено в идващите дни. Все още не е известно по кое време самият Тръмп ще се яви в съда, само че е ясно, че следствията от тази история ще бъдат огромни.
Твърди се, че преди президентските избори през 2016 година Тръмп, тогавашният претендент на републиканците, скрито, посредством юрист, е платил на Сторми Даниелс 130 000 $, с цел да я попречи да приказва за тяхната връзка, която се случила през 2006 година Скандалът беше потулен, само че след успеха на Тръмп Даниелс тя реши да се обърне към съда. Там делото се проточи повече от 5 години, до момента в който най-после окръжният прокурор на Манхатън Алвин Браг пое делото. Той ще бъде този, който ще упрекна Тръмп.
Предполага се, че Тръмп ще се яви в съда в Манхатън във вторник, 4 април. Като се има поради, че обвиняванията са престъпни, Тръмп може да бъде задържан: с пръстови отпечатъци, сниман, даже с белезници, само че е малко евентуално някогашният президент да съставлява опасност за някого, тъй че тази мярка евентуално към момента не е нужна.
Арестът на Тръмп ще бъде фиктивен, най-вероятно той ще бъде освободен незабавно след повдигането на обвиняванията, защото закононарушението, в което е упрекнат някогашният президент на Съединени американски щати, е ненасилствено.
Джоузеф Морено, юрист на Тръмп: „ От това, което знаем, казусът е, че този случай е стар. Ако приказваме за неточност в счетоводните записи, тогава отминалостта е две години. Ако се прибавят някои сходни федерални закононарушения, това са пет години. Но доколкото знаем, прехвърлянето на парите и вписването в докладите е от октомври 2016 година, няколко седмици преди изборите. По мои калкулации това са съвсем 7 години. Те несъмнено ще би трябвало да обяснят за какво желаят да съдят Тръмп по остаряло дело.
Засега целият този скандал единствено прибавя политически точки на Доналд Тръмп. През последните две седмици, когато стана известно, че се готвят обвинявания против него, рейтингът на някогашния президент скочи с 11%.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР