Голям розов диамант от 170 карата бе открит в Ангола,

...
Голям розов диамант от 170 карата бе открит в Ангола,
Коментари Харесай

Откриха 170-каратов розов диамант в Ангола

Голям розов елмаз от 170 карата бе открит в Ангола , оповестява Асошиейтед прес. Твърди, че е най-големият сходен драгоценен камък откриван от 300 години.

Наречен " Lulo Rose ", диамантът е открит в алувиалната диамантена мина Луло, заяви притежателят на мината, Lucapa Diamond Company, в сряда на уеб страницата си. Мината Луло към този момент е произвела двата най-големи диаманта, намирани в миналото в Ангола, в това число 404-каратов чист елмаз.

Розовият драгоценен камък е петият по величина елмаз, открит в мината, където са открити 27 диаманта от 100 карата или повече, съгласно Lucapa, която е основана в Австралия.

Розовият елмаз ще бъде продаден посредством интернационален търг от анголската държавна компания за маркетинг на диаманти Sodiam. Минималните в Ангола са един от 10-те най-големи производители на диаманти в света.

" Този ​​рекорд и величествен розов елмаз, извлечен от Луло, продължава да показва Ангола като значим състезател на международната сцена за рандеман на диаманти и показва капацитета и премиите за ангажираност и вложения в нашата растяща промишленост за рандеман на диаманти ", Диамантино Азеведо, министър на минералите на Ангола Resources, Petroleum and Gas сподели, съгласно уеб страницата на Lucapa.

Розовият елмаз е с впечатляващ размер, само че доста транспарантни диаманти са по-големи от 1000 карата. Диамантът Cullinan, открит в Южна Африка през 1905 година, наклонява везните с 3106 карата и е в скиптъра на английския суверен.
 442-каратов елмаз беше открит в рудник в Лесото
442-каратов елмаз беше открит в рудник в Лесото

Стойността му може да доближи 18 милиона $...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР