Голям протест се състоя тази сутрин пред община Дупница. Десетки

...
Голям протест се състоя тази сутрин пред община Дупница. Десетки
Коментари Харесай

Граждани дадоха 14 дни на кмета да реши проблема с водата в Самораново

Голям митинг се състоя тази заран пред община Дупница. Десетки поданици на дадоха 14 дни период на кмета на общината Методи Чимев за решение на казуса с негодната за пиянство вода, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.
Протестиращите скандираха " оставка ", а в случай че казусът не се реши в този период заплашиха с гражданско непокорство.
" От 20 години се занимавам с проблемите на в село Самораново, писали сме до Министерство на регионалното развитие, до президентството още от времето на Петър Стоянов и всички питания са пренасочени към община Дупница ", сподели пред БГНЕС Ани Караджинова-Кьосева, която от 40 години живее в Самораново.
Тя бе безапелационна, че общината по никакъв метод не подхваща каквито и да било дейности за възстановяване качествата на водата.
„ Тя не става за пиянство, даже и за пране не става. Ходим в планината, с цел да донасяме в туби или пием минерална “, добави Кьосева.
Тя изясни, че " пречиствателната станция " на Самораново се състои от няколко чувала с пясък, решетка от ледник и пружина от легло. А това водозахранване се употребява още от Бобов дол и близките му села. А с цел да не се пукат от налягането старите етернитови тръби, полагани през 1964 година, чиновниците на ВиК просто изпускат питейната вода в мръсния канал.
" Дано кметът вземе отношение, с цел да не се наложи да излизаме на автомагистралата ", приключи Караджинова-Кьосева.
 Жители на с. Драганово заплашват да блокират основния път за Русе Жители на с. Драганово заплашват да блокират основния път за Русе
Жители на село Драганово, община Горна Оряховица, излязоха на митинг, поради постоянно прекъсване и неприятно качество на питейната вода. Хората и...
„ Идеята е на стадии да се вземат решение проблемите, само че с 4.5 млн. за общината какво по-напред ", оправда се кметът Чимев. Той разясни, че за всички обитаеми места в общината са оповестени процедури и утвърден реализатор.
„ От понеделник шефът на ВиК ще отиде на място, тъй че нека най-сетне успокоим хората и решим казуса ", сподели още Чимев.
Той добави, че казусът на Самораново е подложен пред Министерство на регионалното развитие преди две седмици, само че към момента няма отпусната даже начална сума за неотложния ремонт на водоснабдяването.
" Не мога да отговоря по кое време ще се направи цялостна замяна, само че е допустимо някои дребни усъвършенствания ", вдъхна лъч вяра градоначалникът. Той също се оплака, че е имал проблем с водата в дома си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР