Голям пожар в Кайро е унищожил една от най-престижните и

...
Голям пожар в Кайро е унищожил една от най-престижните и
Коментари Харесай

Пожар унищожи престижно арабско филмово студио в Кайро

Голям пожар в Кайро е унищожил една от най-престижните и най-старите кино къщи в арабския свят, учредена преди 80 години, съобщи Агенция Франс Прес.


Пламъците обгърнаха студиото " Ал-Ахрам " в регион Гиза в Кайро, като изгоря всичко вътре и се разпространиха в три околни здания, които бяха евакуирани, преди пожарът да ги доближи.

Смъртоносните пожари са постоянно срещана заплаха в Египет, където противопожарните правила рядко се съблюдават, а службите за незабавна помощ постоянно идват постепенно.

Източници от службите за сигурност оповестяват, че в този случай няма смъртни случаи, макар че на мястото на случая е оказана здравна помощ на някои хора, които са вдишали пушек.

Местните медии оповестиха, че пожарът е избухнал 24 часа след края на фотосите на ефирен сериал за Рамазана. Мюсюлманският заветен месец на постите Рамазан, който стартира предишния понеделник, съставлява пик на гледаемостта в Египет и останалата част от арабския свят.

Причината за пожара към момента не е известна, а съгласно източници от службите за сигурност пожарникарите са имали потребност от повече от шест часа, с цел да го потушат.

Студиото " Ал-Ахрам " е учредено през 1944 година и е издигнато на 27 000 кв. м., на които са ситуирани три индустриални стадия, зала за прожекции и помещение за монтаж.

Там са основани безчет египетски филми и телевизионни сериали.

През 50-те години на предишния век Египет е третият по величина производител на филми в света. Днес, заседнал в най-тежката икономическа рецесия в историята си, Египет създава три четвърти от филмовата продукция в арабския свят. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР