Голям пожар обхвана района на Чепеларе. Запали се гората край

...
Голям пожар обхвана района на Чепеларе. Запали се гората край
Коментари Харесай

Цяла нощ продължи гасенето на големия пожар в боровата гора на село Хвойна

Голям пожар обхвана региона на Чепеларе. Запали се гората край село Хвойна. Огънят е локализиран, само че през нощта гасенето продължи. В битката с пламъците е взел участие и боен хеликоптер. 

Тази заран в селото мъчно се диша, защото голямата димна завеса след огромния пожар е стигнала чак до Нареченски бани, Наречен и Бачково. Цяла нощ жителите на селата са звъняли на 112 поради задушливия пушек. 

Пожарът гори към този момент два дни. Обхванал е повърхност от над 500 декара борова гора. Днес се чака в битката с пламъците да се включат спомагателни сили и тежка техника, посредством която да се създадат просеки в планината. Очакват се доста доброволци и чиновници от осем горски стопанства, съобщи Нова тв. 



Очаква се през днешния ден да се включи и втори боен хеликоптер от авиобаза Крумово. Вчерашният хеликоптер е хвърлил в пламъците над 15 тона вода. 

Властите успокояват, че към сегашния миг няма заплаха за обитаемоте места, къщите и хората, макар че пожарът е единствено на километър от село Хвойна. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР