Голям обрат във времето ни чака следващата седмица. Тя ще

...
Голям обрат във времето ни чака следващата седмица. Тя ще
Коментари Харесай

Голям обрат във времето. Проф. Рачев каза кога се връща лятото?

Голям поврат във времето ни чака идната седмица. Тя ще стартира с внезапно рухване на температурите и захлаждане. Синоптиците предизвестиха, че лятото си отива този уикенд.

Но топ климатологът проф. Георги Рачев върна усмивките ни. Лятото ще се върне за Димитровден, сподели проф. Рачев пред „ Телеграф ”.  

-->

Въпреки трагичните прогнози за захлаждане през идната седмица ни следва златна есен, а до зимата има най-малко два месеца и половина, сподели Рачев.

От 24 септември стартира същинска златна есен, с хубаво топло време, само че и задоволително дъждове, които ще напояват почвата и ще обезпечат нужната влага за природата.

Въпреки общото захлаждане на Балканите за към седмица няма да пристигна зимата, ще е топло и с естествени температури за сезона.

Циганското лято е интервал на слънчево и изсъхнало релативно топло време, което нормално настава към Димитровден - 26 октомври. То може да продължи от няколко дни до към три седмици, като изключително по обяд е безшумно, умерено и напича, като основава лъжовно чувство за лято. Никой не може да каже занапред по кое време тъкмо ще стартира. Няма избрани точни дати, тъй като това е антициклонално положение на атмосферата.

Дотогава ще се радваме на топли дни, като есента ще продължава доникъде на декември. Предстоящата зима се обрисува да е с 1 градус над нормата, а есента у нас ще е с половин градус по-топла от нормалната за сезона, с естествени превалявания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР