Голям компромис е направен в средите на ПП-ДБ с издигането

...
Голям компромис е направен в средите на ПП-ДБ с издигането
Коментари Харесай

Вили Лилков: Десните избиратели в София и особено антикомунистите ще бъдат изправени пред доста сериозна дилема

Голям компромис е изработен в средите на ПП-ДБ с издигането на кандидатурата на Васил Терзиев, разяснява пред проф. Вили Лилков, един от учредителите на „ Демократи за мощна България “, някогашен водач на ДСБ-София, някогашен общински консултант и претендент за кмет на София през 2015 година, повдигнат от Реформаторския блок.

" Вероятно тя е ориентирана и към опцията, в случай че се стигне до втори тур, да се желае поддръжката на Българска социалистическа партия, защото в техните среди подобен претендент, би бил леко посрещнат. Десните гласоподаватели и изключително антикомунистите ще бъдат изправени пред много сериозна алтернатива ".

Проблемът беше да се преодолеят упоритостите на „ Спаси София “ и да се откри подобаващ формат, под който да влязат в тази коалиция на Политическа партия и Демократична България, означи още някогашният общински консултант.

" Опитът от бизнеса ненапълно може да бъде потребен, само че общинската работа и въобще политиката, са доста по-различни. Тя изисква висока експертиза и подготовка. Важно е и какви екипи ще се образуват към бъдещия кмет, както и какво болшинство ще има в Общинския съвет "

" Емоциите ще играят роля и в тези избори ", предвижда той.

" Но изборът на кмет на София и на Общински съвет се нуждае от много разсъдък и професионален спор. Не споделям, че София не се е развивала и че не са реализирани триумфи, в противен случай. Но с години не са решавани съществени проблеми. Има и значими цели за града, положени в края на 20 век, които още не са реализирани. Трябва да се направи един сериозен разбор на осъществяването на общия организационен проект. При Васил Терзиев сега проличава неопитност и нерешителност “.

„ Ако сведем всичко единствено до диалог за детските градини, тротоарите и паркирането, ние ще пропуснем по-важни неща. В София са се натрупали доста проблеми. Над 20% от жилищния фонд в София е ненаселен.Централната градска част опустява. Управлението на града се нуждае от ново административно и териториално разделяне, както и от нов модел на ръководство. Все още имаме два града в границите на София – южен, който се развива бързо и динамично и северен, който постепенно деградира. „ Кремиковци “ продължава да бъде тежък стагниращ фактор за развиването на нашия град “, разяснява той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР