Голям горски пожар предизвика евакуации в Източен Тексас

...
Голям горски пожар, горящ на 500 акра в Хънтсвил, Тексас,
Коментари Харесай

Голям горски пожар, горящ на 500 акра в Хънтсвил, Тексас, принуди някои части на града да се евакуират в петък, тъй като синоптиците прогнозират изключително горещо време да продължи през уикенда на Деня на труда.

синоптична снимка на деня на труда 090123

Според Texas A&M Forest Service пожарът, наречен „Game Preserve Fire“, е изгорил около 500 акра и е овладян на 0%.

Самолети пускат вода, за да подпомогнат усилията за гасене на пожари, съобщи Службата за управление на извънредни ситуации на окръг Уокър.

 Горски пожар налага евакуация на град Луизиана, 24 август 2023 г. class= Горски пожар налага евакуация на град Луизиана, 24 август 2023 г. Министерство на земеделието и горите на Луизиана

Службата за управление на извънредни ситуации на окръга препоръча евакуация за всички в рамките на 3 мили от Lost Indian Camp Road. Голям район северозападно от Хънтсвил е евакуиран, каза Стефани Харис, ръководител на комуникациите в окръг Уокър, пред CNN.

Хънтсвил, окръжният център на окръг Уокър, се намира на север от Хюстън, Тексас.

На 21 юли окръг Уокър издаде забрана за изгаряне, забраняваща изгарянето на открито. В четвъртък вечерта службата за управление на извънредни ситуации съобщи, че сухите условия са довели до критични пожарни условия.

QUEBEC, КАНАДА - 23 ЮНИ : (----САМО ЗА РЕДАКЦИОННА ИЗПОЛЗВАНЕ â" "ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН КРЕДИТ - FREDERIC CHOUINARD / SOPFEU" - БЕЗ МАРКЕТИНГ БЕЗ РЕКЛАМНИ КАМПАНИИ - РАЗПРОСТРАНЯВА СЕ КАТО УСЛУГА ЗА КЛИЕНТИ----) Изглед горски пожари в Lebel-sur-Quevillon в Квебек, Канада, 23 юни 2023 г. (Снимка от FREDERIC CHOUINARD /SOPFEU / Handout/Anadolu Agency чрез Getty Images) КВЕБЕК, КАНАДА - 23 ЮНИ : (----САМО ЗА РЕДАКЦИОННА ИЗПОЛЗВАНЕ â" "ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН КРЕДИТ - ФРЕДЕРИК ШУИНАР / СОПФЮ" - БЕЗ МАРКЕТИНГ БЕЗ РЕКЛАМНИ КАМПАНИИ - РАЗПРОСТРАНЯВА СЕ КАТО УСЛУГА НА КЛИЕНТИ----) Изглед на горски пожари в Лебел -sur-Quevillon в Квебек, Канада на 23 юни 2023 г. (Снимка от FREDERIC CHOUINARD /SOPFEU / Handout/Anadolu Agency чрез Getty Images) Frederic Chouinard/SOPFEU/Anadolu Agency/Getty Images

По-рано в петък губернаторът Грег Абът обяви, че е наредил на Тексаската горска служба A&M да активира база за въздушни цистерни в Остин, за да подпомогне усилията за потушаване на горски пожари в целия щат преди уикенда на Деня на труда.

Базата за въздушни цистерни, разположена на международното летище Остин-Бергстрьом, е оборудвана да обработва всички въздушни цистерни от националния флот, каза кабинетът на губернатора.

„Допълнителните ресурси чрез тази база за въздушни танкери ще осигурят още по-голяма подкрепа на държавните и местните служители, тъй като те бързо реагират“, каза губернаторът в съобщение за новини. „С прогнозата за трицифрени горещини за този уикенд на Деня на труда призовавам тексасците да внимават за времето и да ограничат всякакви дейности, които могат да причинят искри или пламъци, които могат да доведат до случайни пожари.“

Големи части от южната част на САЩ, включително Тексас и Луизиана, преживяха екстремни горещини и суша това лято, което доведе до условия, благоприятни за горски пожари. През юни Тексас преживя сериозна гореща вълна, като температурите достигнаха трицифрени цифри. Горски пожар в Остин горя повече от два дни и унищожи най-малко една жилищна сграда в началото на август.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР