Голям горски пожар е регистриран в Родопите. Тази сутрин пожарът

...
Голям горски пожар е регистриран в Родопите. Тази сутрин пожарът
Коментари Харесай

Голям горски пожар в Родопите, огънят е обхванал иглолистна гора


Голям горски пожар е регистриран в Родопите. Тази заран пожарът е локализиран, като има обособени огнища, които тлеят и се разпалват, съобщи Дарик. 

Огънят е обхванал иглолистна гора, край девинското село Лясково, съобщават от пресцентъра на полицията в Смолян.

Сигналът за пожара е подаден на 25 август, малко преди 16:00 часа, като се оповестява за горящи сухи треви. Пристигналият на  място екип на пожарната в Девин открива, че гори иглолистна гора, благосъстоятелност на ДГС-Михалково.

Площта на пожара е към 100 дка. Незабавно са изпратени още два противопожарни автомобила с персоналния състав на пожарната Девин и са предислоцирани един екип на пожарната в Смолян - за оказване помощ на прилежаща пожарна и един екипи от Пампорово.

Причината за пожара е в развой на определяне. В гасенето са взели присъединяване гасаческа група на ДГС-Михалково, доброволното формирование на Община Девин и поданици на село Лясково. 

Тази заран пожарът е локализиран, като има обособени огнища, които тлеят и се разпалват, защото заради огромната денивелация на терена, същите се придвижват надолу по ската и разпалват сухата растителност наоколо до къщите на селото.

За защита, през нощта са дежурили два екипа на пожарната в Девин и чиновници на ДГС-Михалково с високопроходими противопожарни коли. Днес, през светлата част на денонощието, гасителните дейности не престават до цялостното очистване на пожара.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР