Голям фермерски пазар, на който ще има специална алея с

...
Голям фермерски пазар, на който ще има специална алея с
Коментари Харесай

Патриарх Неофит благославя първия Църногорски събор у нас

Голям фермерски пазар, на който ще има специфична алея с вкусни натурални артикули на манастирските производители ще зарадва посетителите на първия Църногорски събор у нас - „ В сърцето на Граово “.

Той ще се организира от 13-ти до 15-ти юли на поляните над село Гигинци.

Старта на събора ще бъде в петък от 19 часа в Църногорския манастир с църковен водосвет. След това ще има огромен концерт „ Гласовете на Граово” с най-емблематичните реализатори от района, оповестиха уредниците.

Официалното разкриване на събитието, което е под патронажа на регионалния шеф на Перник - Ирена Соколова, министърът на земеделието Румен Порожанов, Българския Патриарх Неофит и Българска академия на науките, ще бъде в събота от 12 часа на обяд.
След откриването ще бъдат раздадени 500 литра курбан от Обединени Български Животновъди и Църногорския манастир.

От 13 ч. всички посетители на събора ще могат да се насладят на галактическия глас на Валя Балканска и отбор „ Родопа “, а от 21 часа същия ден всички ще могат да видят неповторим фолклорен театър на отбор “Българе”.

В неделя на обяд програмата също е богата – обичаният оркестър „ Канарите “ ще изнесе своя стратегия за всички посетители на събора.

Входът за събитието, на което ще бъдат показани културата, музиката, традициите, гениите, занаятите и духа на Граовска област е сводобен. Една от главните атракции на Църногорския събор е поляна на животновъдите, на която ще има ревю на присъщите за района породи.

Програмата е целодневна и е с доста атракции за дребни и огромни, като учебно заведение за юнаци, църковни сръчности за деца, работилница „ Камбанен звън “, ателиe – „ Да славим Бога “- (изработка на щампи, икони, кръстчета, броеници и печати).

Ще се организира и съревнование по доене, хайдушки игри, уроци по гайда и български фолклор и направи фотография с достоверна българска носия и доста други. Ще има и възстановка на остаряло българско село.

По време на църковната стратегия в манастира ще бъде отслужена неделна света литургия, в която ще вземат присъединяване изпълнителите на фолклорна музика - Квартет „ Славей “ и „ Бело Платно “ от Белград-Сърбия.
Майстори на художествените занаяти ще показват разнообразни български изкуства.

За посетителите ще има и обособена къмпинг зона, както и паркинг за 5000 автомобила.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР