Голям брой от танковете “Леопард-2, доставени на Киев от Германия,

...
Голям брой от танковете “Леопард-2, доставени на Киев от Германия,
Коментари Харесай

Проблеми с танковете Леопард-2 доставени на Украйна

Голям брой от танковете “Леопард-2 ”, доставени на Киев от Германия, в това време са развалени и се нуждаят от ремонт, преди да се върнат на бойното поле. Резервни елементи за тях обаче липсват.

Общо в Украйна са доставени 18 танка Леопард-2A6 от Германия и 36 танка Леопард-2A4 от Полша, Испания, Норвегия и Канада, т.е. общо 54 единици. Според нидерландския уебсайт за разбори на защитата Oryx досега са унищожени четири танка Леопард-2A6 и три Леопард-2A4, както и 25 американски бойни машини на пехотата Bradley, три танка миночистачи и един планински танк.

От общо 18 танка “Леопард-2A6 ”, доставени от Германия на Украйна, единствено дребна част са останали боеспособни. На този декор специалистът по военния бюджет на Зелената партия Себастиан Шефер прикани да бъдат взети незабавни ограничения за ремонтирането на бойните машини. “За страдание установяваме, че единствено една дребна част от доставените на Украйна танкове остават годни за пердах. Ремонтите лишават доста време, защото ремонтният цех в Литва не разполага с задоволително съставни елементи ”, е представен от агенциа ДПА Шефер. В този смисъл той е изпратил писмо до оръжейните концерни “Райнметал ” и “Краус-Мафай Вегман ”.

Заедно с немския министър на защитата Борис Писториус, Шефер посети преди коледните празници завода в Литва. В своето обръщение специалистът на Зелените твърди, че се нужни незабавни ограничения за обезпечаването на нужните аварийни елементи.
Проблеми с ремонта на танковете
Опитите на украинската войска сама да ремонтира танковете “Леопард ” са довели единствено до още повече повреди. Сега Себастиан Шефер предлага да се изследва по какъв начин да се реши този проблем – да вземем за пример посредством възстановяване на образованието на механиците или обезпечаването на условия за поправяне на танковете в самата Украйна. След дълго съмнение през март 2023 година немското държавно управление съобщи на Украйна 18 танка “Леопард-2 ” от наличностите на Бундесвера. Бронираната техника беше предоставена на Киев в границите на програмата за подкрепяне на Киев против съветската експанзия. В резултат на интензивното им потребление на фронта съвсем всички от предоставените на Киев немски танкове са или развалени, или задоволително износени, с цел да продължат да вземат участие в бойните дейности.

Източник: Дойче веле
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР