Голмайсторът на Лудогорец Клаудиу Кешеру даде интервю за Меридиан мач,

...
Голмайсторът на Лудогорец Клаудиу Кешеру даде интервю за Меридиан мач,
Коментари Харесай

Кешерю: Разбрал съм се с Лудогорец за нов договор

Голмайсторът на Лудогорец Клаудиу Кешеру даде изявление за " Меридиан мач ", в което призна, че има съгласие с клуба за нов контракт.

Клаудиу, по какъв начин ти се отразява карантината поради пандемията от ковид?

- Много е мъчно. За дейните хора като нас напряко е невероятно да си създадем стратегия, защото не знаем по кое време ще свърши тази необикновена конюнктура.

Минавало ли ти е в миналото през мозъка, че целият спорт в света ще спре?

- Не, даже не съм си го помислял. Аз играя футбол професионално от 2002 година. Направих си сметка, че от този момент в никакъв случай не съм имал толкоз огромна почивка. Може би през сезон 2006/07 съм почивал 5 седмици. Това обаче е нищо в съпоставяне със сегашната рецесия. Освен това постоянно съм имал опция да се видя с другар, да поговорим. Сега си заставам у дома. Ужасно е. Дано това свърши.

Успяваш ли да тренираш пълноценно в тази обстановка?

- Правя доста огромни старания. Тренирам постоянно и съблюдавам всички ограничения за ограничавания на страната и програмата на клуба. Не мога да си разреша да се отпусна или да кача някой и различен кг. Направя ли го, ще изгубя 90% от капацитета ми и след това ще ми е доста мъчно. Затова редувам разнообразни извършения - за мощ, аеробни. Правя даже повече неща и се занимавам по-усилено, в сравнение с в случай че обстановката е естествена. Не си слагам граници. Искам като подновим тренировки, да бъде в отлична форма в границите на 3-4 дни.

Има ли преимущество този живот?

- Единственото е, че имам повече време за фамилията и за децата ми. Имам две дребни деца - на 3 години и на 6 месеца, с които си играя. Въпреки това футболът ми липсва, защото това е моят живот. Преди, когато имахме почивен ден, още веднъж съм си мислил какво мога да подобря в играта, какво мога да направя, с цел да подвигна равнището си. Сега от време на време се лимитирам да играя прекалено много с децата, с цел да не се изтощавам и да съм пресен за самостоятелните тренировки.

Правите ли си проекти по кое време могат да стартират тренировките?

- Това не зависи от нас. От нас се желае да се поддържаме в положително положение. Дано в края на май да се облекчат рестриктивните мерки. Аз работя по този начин, че бързо да вляза в темп. Ние към този момент почиваме близо 5 седмици, а ни чакат още почти 5 седмици. По средата на пътя сме.

Би ли споделил каква е обстановката в Румъния?

- В Румъния е по-тежко, в сравнение с е тук. Хората могат да излизат от домовете си единствено със специфични заявления. Това бе и една от аргументите да предпочета да остана в България и да не се връщам в родината си. Там би трябвало да се изолирам, а по-късно и тук би трябвало да изкарам карантина.

Имаш ли родственици или близки, които са наранени от вируса?

- Не, за благополучие всички се пазят и към този момент нямат проблеми. Но майка ми и двама близки другари са се изолирали изцяло.

Какво а ситуацията с другите румънци в тима - Козмин Моци и Драгош Григоре?

- Не съм ги чувал в последните 4 дни и не знам къде са. От момента, в който продължиха изключителното състояние и ни дадоха право на избор, не съм приказвал с тях.

Как запълваш свободното си време? Филми, сериали, книги?

- В момента чета за треньорски курсове, за лиценз Б. Това съм го решил към този момент от година или две и употребявам да напредна. Засега единствено чета, не съм залисал курсове, само че и това ще стане скоро.

Тук ли ще караш треньорски курсове или в Румъния?

- Ще го направя в Румъния. Първо, тъй като равнището ми на български към момента не е толкоз положително, колкото ми се желае, а и има избрани квоти и не желая да взема мястото на някой българин. Смятам, че по този начин е правилно. Но ще остана във футбола и бих станал треньор, тъй като това е моята пристрастеност.

Как приехте в Лудогорец обстоятелството, че притежателят на клуба Кирил Домусчиев бе измежду първите, инфектирани с ковид?

- През цялото време бяхме въображаемо с него, само че знаем, че той е мощен човек и огромен войник и бързо ще се оправи, както стана. Съчувствах на фамилията му, за което това е била сложна обстановка.

Преди време бе споделил, че огромната цел пред Лудогорец е да завоюва 10 следващи трофеи. Приближавате ли се до реализирането й?

- Каквото и да стане, шампионата ще бъде приключено. Мога да кажа, че сме доста покрай деветата купа. Имаме 9 точки задатък, а и мач по-малко. Сезонът ни до този миг бе незабравим. Откъснахме се в шампионата, класирахме се за елиминациите в Лига Европа. Въпреки промените на треньорския пост курсът ни е явен и вървим единствено напред.

Договорът ти изтича в края на сезона, мислиш ли за подновяването му?

- В общи линии съм се схванал с Лудогорец да остана тук. Постигнахме единодушие за нов контракт, а и аз се усещам добре в България, харесва ми да съм част от този огромен тим. Възможно е след рецесията някои неща да са се трансформирали - клубът да наложи финансови рестрикции. Ако това се случи, изцяло ще схвана управлението. Решението може и да бъде променено. Но дублирам, че желанието ми е да остана.

Заговори се за интерес към теб от страна на картарския Ал Раян. Знаеш ли нещо по въпроса?

- Знам, че като се заприказва за интерес към мен, от Лудогорец споделят, че няма да ме пуснат и ще ме чакат на изхода на града, с цел да не си потегли. Шегувам се. Със сигурност първата ми алтернатива е да остана в Лудогорец.

Кой ти е обичаният мач с фланелката на Лудогорец към този момент?

- Много са. Трудно ми е да отсека. Но постоянно давам преимущество на европейските мачове. Ако би трябвало да предпочитам въпреки всичко, ще посоча два. Първият е с Арсенал в Шампионската лига. Тогава вкарах първия си гол в Лигата. Другият мач е успеха тази година над ЦСКА (Москва). Като показвам тези мачове, не се спирам единствено на ефикасността. За мен постоянно е значимо комплексното показване - тактическият и техническият аспект, интензитетът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР