Голмайстор №1 на 2019 г. е мароканец. Това е Абдеразак

...
Голмайстор №1 на 2019 г. е мароканец. Това е Абдеразак
Коментари Харесай

Мароканец е вкарал най-много голове през 2019 г.

Голмайстор №1 на 2019 година е мароканец. Това е Абдеразак Хамдала, който играе за първенеца на Саудитска Арабия Ал-Насър. 29-годишният нападател показва невероятна успеваемост, като през годината е вкарал 57 гола в 38 мача. Това прави по гол приблизително на всеки час игра. Той е отбелязал попаденията си в лигата на Саудитска Арабия, Купата на страната, както и азиатската Шампионска лига.
Тези шампионати не са от класата на европейските, само че достижението на Хамдала си е впечатляващо.
Именно поради това, когато се връчва " Златната обувка ", всяко състезание си има коефициент и обикновенно носителите й са от огромните шампионати на Стария континент.
Тук обаче са значими единствено головете, а те са най-вече в сметката на Абдеразак Хамдала.
Зад него остават три от най-големите звезди на международния футбол.
Втори е Роберт Левандовски с 54 гола, трети е носителят на " Златната топка " Лионел Меси с 50, а след него е французинът Килиан Мбапе с 44.
Следват Рахим Стърлинг от Манчестър Сити с 41 и израелският национал Еран Захави с 40. Кристиано Роналдо е чак на седмата позиция с 39 гола за календарната година.
Сред българите, играещи в нашата елитна лига, №1 е капитанът на пловдивския Локомотив Димитър Илиев. Той изживя най-силната си година в кариерата, в която означи 25 гола.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР