Големият шампион Джоуи Честнът излезе с патерици за тазгодишното състезание

...
Големият шампион Джоуи Честнът излезе с патерици за тазгодишното състезание
Коментари Харесай

Джоуи Честнът е новият стар шампион по надяждане с хотдог

Големият първенец Джоуи Честнът излезе с патерици за тазгодишното съревнование по надяждане с хотдог в Съединени американски щати, само че след следващото си вълнуващо показване пред тълпата в Кони айълнд, Ню Йорк, имаше задоволително хора, подготвени да го понесат на ръце.

Скъсаното сухожилие на Честнът и редицата персонални проблеми, измежду които и загубата неотдавна на неговия "първи треньор " в лицето на майка му, не попречиха на 38-годишния първенец да погълне 63 хотдога за 10 минути.

Въпреки че не съумя да усъвършенства личния си връх от изядени 76 хотдога, Честнът изпревари със сериозна преднина втория Джефри Еспър (47½ хотдога).

Честнът, чийто прякор е "Челюстите, " към този момент има седем следващи победи в надпреварата и е спечелил 15 от последните 16 съревнование по надяждане с хотдог. Единствената му загуба е през 2015 година, когато отстъпи на Мат Стоуни.

Joey Chestnut wins his 1️⃣5️⃣th Nathan's Famous Hot Dog Eating championship???? pic.twitter.com/oyk84XEa0z
— ESPN (@espn) July 4, 2022

По време на блестящата си кариера Честнът е погълнал рекордните 1 152 хотдога, като за него към този момент е обикновено да не се състезава с другите, а главно със личните си достижения.

Not seen on TV was Joey Chestnut putting a protestor in a chokehold while scarfing another hotdog en route to victory pic.twitter.com/nZRZ1AR7jm
— Jomboy Media (@JomboyMedia) July 4, 2022
По време на тазгодишното съревнование Честнът трябваше да се оправя и с още едно предизвикателство.

Малко откакто първенецът беше погълнал 17-ия си хотдог, на сцената се появи мъж с маска на Дарт Вейдър, който протестираше против производителя на свинско месо Smithfield Foods. Честнът не се смути и приклещи главата на мъжа в хватка, преди защитата да го води.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР