Големият проблем в контрола е, че Касата се занимава с

...
Големият проблем в контрола е, че Касата се занимава с
Коментари Харесай

Д-р Дечо Дечев: Ако на политиците не им хареса планът ми за действие, ще бъда управителят на НЗОК с най-кратък мандат

Големият проблем в контрола е, че Касата се занимава с действия, за които няма подготвеност. Няма здравно лице в Касата, което да е по-компетентно от лекаря, направил здравната активност, която тя би трябвало да управлява. Това сподели пред публицисти шефът на НЗОК доктор Дечо Дечев след откриването на спор на тематика „ Прозрачност и опазване на здравето “ във връзка основаването на първия „ Индекс на лечебните заведения “.

„ Това се получава заради неясноти в така наречен логаритми на клинични пътеки “, разгласи той. „ Няма по какъв начин един специалист в Касата да е с повече знания, опит и процедура, в сравнение с този, който прави активността. Няма по какъв начин да стане “, разяснява доктор Дечо Дечев.

„ Ако се одобри проектът ми за деяние, съм уверен, че 2019 година НЗОК ще завърши без недостиг “, съобщи той. „ Ако на политиците не им хареса, ще бъда шефът с най-кратък мандат от 3 месеца “, уточни Дечо Дечев. „ Много огромна част от средствата, които плащаме за лекуване в чужбина, на Министерството на здравеопазването, на Фонда за лекуване на деца и на НЗОК, са не по-малко от 150 млн. лв. на година “, изясни той. „ Огромна част от тези средства не отиват при екипа, направил тази активност. Отиват за логистика, облага на болница, медиатори, лобисти и така нататък “, сподели още доктор Дечев.

Дебатът „Прозрачност и здравеопазване“ е проведен от социологическата организация „Галъп“. Сред участниците с изключение на новият шеф на зравната каса доктор Дечо Дечев, са зам.- министърът на опазването на здравето доктор Бойко Пенков, шефът на Правителствена болница доктор Любомир Спасов, някогашният образован министър Даниел Вълчев, проф. Петко Салчев, омбудсманът Мая Манолова и други. В препълнената зала на бул. „Джеймс Баучер“ 23 са фармацевти, шефове на лечебни заведения и някогашни здравни министри, измежду които доктор Мими Виткова. 

 Снимки: Цветан Томчев  zez_8449  zez_8354  zez_8353  Снимки: Цветан Томчев  zez_8333  Снимки: Цветан Томчев  zez_8388_640x426  Снимки: Цветан Томчев  zez_8414_640x440  zez_8333_640x426  zez_8346_640x457  zez_8354-1_640x426  zez_8353_640x431  zez_8431_319x480
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР