Големият проблем на Европа е как от една страна подкрепяме

...
Големият проблем на Европа е как от една страна подкрепяме
Коментари Харесай

Руслан Стефанов: За няколко месеца рафинерията може да заработи с неруски петрол

Големият проблем на Европа е по какъв начин от една страна поддържаме Украйна, а от друга – продължаваме да вършим бизнес и парите да отиват в Кремъл. Това мнение изрази пред БНР Руслан Стефанов от Центъра за проучване на демокрацията.

Не би трябвало да има дерогации, акцентира специалистът, като се базира на обществени разбори на ЦИД още преди войната в Украйна.  

" Аргументи – механически, стопански, рафинерията да работи единствено с съветски газ, няма. "

Сравнително бързо във времето,  сред 1 и 6 месеца най-много , рафинерията в Бургас може да проработи с неруски нефт, изясни Стефанов.

До момента по тази дерогация бюджетът на Русия е получил 1 милиард $  и това не е комплицирано да се сметне, разяснява той в предаването " Преди всички ".

" Тези 73 стотинки би трябвало да са в този момент , при изискване, че има дерогация ", уточни Руслан Стефанов по отношение на политическите изказвания, че потребителят е ощетен.

" Цените не са по-ниски, тъй като пазарът е подобен. "

Единственият  сериозен отрицателен резултат върху българския пазар, за какъвто ни предизвестяват, в случай че няма дерогация , може да пристигна от " злонамерено желание на самия притежател ", съобщи Стефанов.

Според него българските институции не могат да приложат законите и да принудят една компания да си заплаща налозите.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР