Големият фаворит за титлата на Световното първенство по баскетбол САЩ

...
Големият фаворит за титлата на Световното първенство по баскетбол САЩ
Коментари Харесай

Германия изхвърли САЩ от Световното първенство по баскетбол

Големият любимец за купата на Световното състезание по баскетбол Съединени американски щати отпадна от шампионата, откакто загуби от Германия със 111:113 във втория полуфинал от конкуренцията. Германия ще срещне Сърбия в разногласието за международния връх.


В Манила, Филипините, двата отбора направиха мач на извънредно високо равнище, като приключиха с по 58 % сполучлива пукотевица и вкараха 64 точки още в първата част, приключила при резултат 33:31 за Германия. Играчите на Стив Кър имаха леко преимущество във втората четвъртина и се отдръпнаха с точка задатък на почивката, само че Германия доминираше в третата част, която се оказа основна. В нея играчите на Бундестима бяха страхотни в офанзива и се постановиха с 35:24, с цел да влязат с 10 точки преднина в последната четвърт.

Германия съумя да удържи задатъка си до последните четири минути, когато Съединени американски щати влезе в серия от седем безответни точки за една минута и понижи изоставането си на 103:106. Германците обаче демонстрираха темперамент в заключителните минути и осъществиха значими стрелби, до момента в който американците направиха някои неточности в нахлуване в последните секунди и в последна сметка сензационно изгубиха.

И двата тима стреляха чудесно през днешния ден, като Германия наниза 13 тройки от 30 опита, до момента в който Съединени американски щати бе 12/25. В същото време германците бяха 28/41 за две точки, а американците бяха съвсем съвършени от линията за осъществяване на фал, реализирайки 23 от 24 наказателни удара. Най-резултатен на паркета бе Андреас Обст с 24 точки, а още двама играчи на Бундестима минаха границата от 20 точки - Франц Вагнер (22) и Даниел Тайс (21). Звездата Днеис Шрьодер се отличи със 17 точки, 9 асистенции и 2 битки. За Съединени американски щати Антъни Едуардс осъществя 23 точки и 8 битки, Остин Рийвс вкара 21 точки, а Микал Бриджис добави 17.


По този метод Съединени американски щати се провали на второ следващо международно състезание, откакто преди четири години в Китай загуби в четвъртфиналите от Франция. За последно американците станаха първенци на света през 2014 година. От своя страна Германия се класира за първия си край в своята история, като най-хубавото достижение на отбора досега бяха бронзовите медали от 2002 година.

По-рано през днешния ден Сърбия победи Канада с 95:86 в другия полуфинал. Така Сърбия и Германия ще спорят за купата в неделя в Пасай, Филипините, от 15:40 часа българско време, до момента в който Съединени американски щати и Канада ще си оспорват третото място в същия ден от 11:30. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР