Големият десантен кораб на руския флот Цезар Куников“ потъва край

...
Големият десантен кораб на руския флот Цезар Куников“ потъва край
Коментари Харесай

Киев твърди, че е поразил руския десантен кораб „Цезар Куников в Черно море

Големият десантен транспортен съд на съветския флот „ Цезар Куников “ потъва край брега на Крим в Черно море, съобщи Укринформ, като се базира на осведомителния портал „ Украинска истина “, позоваващ се на Украинското военно разузнаване и на медията „ Крим.Реалии “ (украински клон на Радио " Свободна Европа " /Радио " Свобода - бел. ред.), който на собствен ред цитира локални канали в обществената мрежа „ Телеграм “. 

„ Дронове на Главното разследващо ръководство са поразили огромния съветски десантен транспортен съд „ Цезар Куников “ в Черно море в ранните часове на 14 февруари “, написа „ Украинска Правда “. Според „ Крим.Реалии “ плавателният съд е опустошен в региона на Мисхор, курортен комплекс в южната част на полуострова. 

Ройтерс оповестява, че към този момент няма коментар от страна на Русия, която по-рано заяви, че е потопила шест дрона в Черно море. Агенцията напомня, че Украйна е употребила и преди сходни дронове камикадзе, с цел да нападна съветски бойни кораби. На 1 февруари бойци от специфичните елементи на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна унищожиха корветата „ Ивановец “ на съветския Черноморски флот, употребявайки създадени в Украйна морски дронове „ Магура В5 “.

За отбелязване е, че Цезар Куников (съветски офицер - бел. ред. БТА), на който е кръстен корабът, е умрял също на 14 февруари, само че 1943 година, показва Укринформ.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР