Големият брой заболели от Делта варианта на COVID-19 отново дава

...
Големият брой заболели от Делта варианта на COVID-19 отново дава
Коментари Харесай

Пулмолог: Не лекувайте COVID-19 с антибиотици

Големият брой болни от Делта разновидността на COVID-19 още веднъж дава думата на експертите. Как вярно да се лекуваме, в случай че се заразим или по какъв начин да се предпазим - в студиото на  " Говори в този момент " на Българска национална телевизия тематиката разяснява пулмологът доктор София Ангелова.

" В доболничната помощ сега церя пациенти, множеството от които са имунизирани, а сътрудниците в болничната помощ споделят, че техните пациенти са неимунизирани. Изводът е, че имунизацията пази от тежко боледуване, само че не пази от заразяване ", изясни тя.

По думите ѝ би трябвало да се съблюдават противоепидемичните ограничения, тъй като малко сме ги загърбили, до момента в който вирусът циркулира. Ако вярно се лекуват пациентите в доболничната помощ, по-малко ще бъдат и влошените в болничната помощ.

" Лекуват се с доста антибиотици - двойни, тройни комбинации и най-после хората постъпват в лечебни заведения. COVID-19 е вирусно заболяване, а вирусите не се лекуват с антибиотици. Нека пациентите пресират лекарите, тъй като технологиите, тъй като медиите дадоха опция на хората всеобщо да влязат в лекарската специалност. Загуби се и доверието към лекаря, което не би трябвало да е по този начин. Не гледайте вести, гледайте статистики ", сподели тя.

Средства за прекъсването на разпространяването на вируса има. Д-р Ангелова изясни, че за предотвратяването на болестта е нужно да подсилим имунната си система. За това оказват помощ витамин D-3 и главните антиоксиданти - витамините A, C, D и E.

Виж още: Докато светът се е фокусирал върху COVID-19, друга опасност за здравето ни набира мощ

В първия ден на заболяването никога не би трябвало да се стартира с кортикостероиди, защото те могат да объркат всичко в имунната система ", съобщи пулмологът.

Посланието на доктор Ангелова към имунизираните е да не престават да съблюдават ограниченията. Относно преболедувалите - специалистите са се обединили към мнението, че те имат дълготраен имунитет. По думите ѝ в доболничната помощ няма преболедували повторно, а в болничната са единични случаи.

" Моето мнение е, че не бих ваксинирала децата. Те имат имунитет, има изследвания, че по-малко се заразяват, а в случай че се заразят, боледуват по-леко ", съобщи доктор Ангелова.

Тя прикани хората да бъдат виновни и да пазят своето здраве.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР