Големият актьор Славчо Пеев ни напусна във вторник след близо

...
Големият актьор Славчо Пеев ни напусна във вторник след близо
Коментари Харесай

Бившият директор на театъра в Дупница Славчо Пеев издъхна в съня си



Големият артист Славчо Пеев ни напусна във вторник след близо 2 години боледуване. Звездата на Сатиричния спектакъл е умрял в съня си месец преди да означи своя 85-и празник, показа близкият му сътрудник и другар Мариан Бачев.

„ Тази нощ в съня си си е отишъл един прелестен човек и артист, с който имах достойнството и привилегията да споделяме един театър („ Да, господин министър председател “) дружно на сцената на Сатиричен спектакъл „ Алеко Константинов “. Чувахме се за всички празници, не изпускаше нито един мой рожден ден; бе първият, който ми звънна в 00:05 часа на 1 януари, с цел да ме поздрави за Нова година... По време на Ковид постоянно му носех топла храна и си говорехме от разстояние – знаех какъв брой значимо е да не го заразим! Тази фотография е отпреди няколко месеца, когато дружно пихме кафе... и се чухме преди дни да пием отново... Следващият театър на „ Да, господин министър председател “ на Открита сцена „ Сълза и смях “ ще е отдаден на него! Ще ми липсваш, доайене на Сатирата! ЛЕК ПЪТ КЪМ НЕБЕСНИЯ ТЕАТЪР, СЛАВЧО ПЕЕВ! “, написа Бачев в своя фейсбук профил.

Само преди месец в последното си изявление обичаният комедиант показа, че се чувствал по-добре и най-накрая е съумял да проходи. В последните две години той бе закъсал съществено с краката, като единият му крайник се бе парализирал за известно време.

Проблемите на Славчо Пеев потеглиха след превозване на подлия Ковид-19 и погрешно лекуване. Той пипна болестта по време на фотоси на реклама с Христо Стоичков и Димитър Рачков, само че даже откакто се отърва от самия вирус, здравето му продължи да се утежнява. Пораженията бяха най-много върху десния му крайник. В продължение да две години Пеев се подлагаше на всевъзможни лекувания и процедури, с цел да успее да проходи още веднъж. През 2018 година той прекара и инфаркт, от който се възвърне изцяло и се върна на сцената. До последно Славчо признаваше, че му се играе, а в представленията, в които имаше функции, му бяха назначени краткотрайни заместници. Той обаче по този начин и не можа да направи своя формален бенефис и да си вземе „ довиждане “ с публиката. За него до сетния му мирис се грижеха синът му, снахата и внуците. Наследникът на Пеев дълги години бе духовник и живееше в чужбина, само че захвърли расото и се върна у нас, хващайки се на работа във компания за разчистване. Славчо има и щерка, която е бежанец в Лондон и там има своя лична адвокатска адвокатска фирма.

Светослав Пеев бе измежду обичаните театрални и киноактьори на генерации българи. Роден е на 4 април 1939 година в София. Завършва ВИТИЗ през 1964 година Актьорската му кариера включва над 70 театрални и 100 телевизионни функции, както и участия в 23 кино лентата. Сред тях са „ Конникът “ (1964), „ Няма нищо по-хубаво от неприятното време “ (1971), „ С деца на море “ (1972), „ Мисия Лондон “ (2010) и доста други. Режисьорският му път пък стартира през 2006 година Тогава Пеев слага „ Римска баня “ от Станислав Стратиев в Сатиричния спектакъл.,припомня Ретро бг.Други режисирани постановки от него са „ Две сватби и едно блудничество “ от Рей Куни и „ Таблата “ от Димитрис Кехаидис. Той бе няколко пъти шеф на Сатиричния спектакъл, както и на театъра в Дупница.

„ Бил съм и баскетболист, художник, театърмайстор, пиар на футболен тим, шеф на спектакъл (дори на два), татко съм на две деца и дядо на четири внучета. Но постоянно съм бил актьор, който даже е играл на няколко континента “, споделяше приживе с възприятие за комизъм за себе си Пеев. Личният му живот също наподобява на театър, тъй като има три сватби и три развода. С първата си брачна половинка живее единствено една седмица. Оженили се от нелепост, развели се поради неконсумиран брак. Свидетели в гражданското обаче им били Радой Ралин и Климент Денчев. За втората си жена Пеев не обелва и дума, само че третата твърди, че е била огромната му обич. Става дума за актрисата Светла Дионисиева, с която се срещат в софийски трамвай и се влюбват един в различен от пръв взор. Тя от дълго време също живее във Англия.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР