Големия неприятности се очертават за крупни български бизнесмени.Външният министър на

...
Големия неприятности се очертават за крупни български бизнесмени.Външният министър на
Коментари Харесай

Великобритания наложи санкции на Пеевски, Божков и Желязков заради корупция

Големия неприятности се обрисуват за крупни български предприемачи.

Външният министър на Англия Джеймс Клевърли обявяви налагането на наказания против трима авторитетни българи - Делян Пеевски, Илко Желязков и Васил Божков. Според управляващите на Острова те са замесени в закононарушения, свързани с корупция, в това число корист с обществени средства.

Вижте цялото известие до медиите: 

Англия и Съединени американски щати подхващат координирани дейности за премахване на корупцията в България.

„ Прозрачност без граници “ класира България като една от най-засегнатите от корупция страни в Европа.

Бивш народен представител, някогашен чиновник на националната сигурност и най-богатият човек в България бяха глобени от Обединеното кралство и Съединени американски щати за корист с властта си посредством пренасочване на държавни средства в своя изгода. На трите високопоставени лица от български генезис през днешния ден (петък, 10 февруари) бяха наложени забрани за пътешестване на териториите на двете страни, а активите им бяха замразени, според Глобалния антикорупционен сакционен режим на Обединеното кралство (UK’s Global Anti-Corruption (GAC) sanctions regime).

Британският външен министър Джеймс Клевърли сподели:

„ Санкционираните лица са лишили народа на България от запаси, жизненоважни за икономическото и общественото развиване на страната. Парите, които можеше да бъдат употребявани за ремонт на пътища, създаване на лечебни заведения и подкрепяне на икономическия напредък на България, вместо това се озоваха в джобовете на същите корумпирани персони “.

Обединеното кралство работи в близко съдействие със Съединени американски щати, за да поддържа България в нейните старания за справяне с корупцията и укрепването на върховенството на закона посредством санкциониране на фигури, забъркани в забележителна корупция, написа novini.bg. 

Санкционираните лица са:

Делян Пеевски, бивш депутат и медиен магнат. Пеевски е взел участие в опити за практикуване на надзор върху основни институции и браншове в българското общество посредством подкупи и потребление на въздействието на медийната си империя.

Илко Желязков, бивш чиновник по националната сигурност и член на борда на най- огромната държавна енергийна компания в България, който употребява позицията си, с цел да пренасочи рентабилен държавен контракт за лична полза.

Васил Божков, сочен за най-богатия човек в България, натрупал положението си в хазартната промишленост. Божков всеобщо употребява подкупи, с цел да отбрани бизнес ползите си.

Обединеното кралство се ангажира да се бори с корупцията по света и ще продължи да употребява всички средства, с които разполага, с цел да се оправи с корумпираните персони, където и да се намират те.

Правителството на Обединеното кралство е глобило общо 35 физически и юридически лица, в това число трите през днешния ден, според Глобалния антикорупционен режим от неговото въвеждане през април 2021 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР