Големите технологични производители са в надпревара за изграждането на т.нар.

...
Големите технологични производители са в надпревара за изграждането на т.нар.
Коментари Харесай

Между реално и виртуално с новите очила Meta Quest Pro

Големите софтуерни производители са в конкуренция за построяването на така наречен метавселена и основаването на последващо потомство устройства, които да ни вкарат във виртуалния свят.

Вчера Марк Зукърбърг показа най-новия хедсет на компанията си, който до скоро бе прочут като Project Cumbria, само че към този момент напълно публично носи името Meta Quest Pro и цена от 1500 $. 

Очилата за виртуална действителност са с олекотен и доста изменен дизайн, голям брой нови датчици, мощен процесор и всевъзможни екстри, които да ни потопят в метавселената. 
 Снимка 590711
 

Meta Quest Pro разполагат с нови LCD екрани и усъвършенствана оптика, която можем да контролираме по нови способи по отношение на особеностите на лицето ни. 

Общо 10 датчика - пет от вътрешната страна и пет извън, наблюдават за придвижването на очите, главата, тялото и даже изражението на лицето. 
 Снимка 590714
 

Чрез тях Meta споделя, че е съумяла да сътвори още по-реални аватари, които още по-точно пресъздават действителното ни изражение и мимики. 

Новата оптика обезпечава до 40% по-ясни изображения, а специфичната LED подсветка внася до 70% по-ярък контрастност. 
 Снимка 590713
 

LCD екраните са с 37% по-висока резолюция от Meta Quest 2 и с до 50% по-висока резолюция на периферните изображения. 

Очилата също по този начин са оборудвани със особено усъвършенствания за VR чипсет Qualcomm Snapdragon XR2+, към който има 12GB RAM и 256GB памет. 

Един от акцентите при Meta Quest Pro e опцията да не губим връзка с действителния свят и да го виждаме черно-бял на фона на протичащото се във виртуалната действителност. 

Това разрешава и потреблението на приложения със смесена действителност, при което можем да взаимодействаме и с действителния, и с виртуалния свят по едно и също време. 
 Снимка 590712
 

Хедсетът идва и с актуализирани Meta Quest Touch Pro контролери с по три датчика за следене на ситуацията им, като контролерите могат да бъдат закупени настрана и са съвместими с Meta Quest 2.

Предварителните поръчки за Meta Quest Pro към този момент са отворени, а доставките ще стартират по-късно тази есен. [**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР