Големите спонсори в предизборната кампания даряват на ПП и ДБ.

...
Големите спонсори в предизборната кампания даряват на ПП и ДБ.
Коментари Харесай

Дарения спонсорират безумните предизборни кампании

Големите спонсори в предизборната акция подаряват на Политическа партия и Демократична България. Това се вижда ясно от регистъра на Сметната палата, където се регистрират даренията за участниците във вота. Двете обединения влязоха в коалиция и в този момент не им се постанова да се съревновават за донори, които споделят политическата им идеология.

Кампанията към този момент е преполовена и най-голямото единично предизборно подаяние все още е точно към ПП-ДБ – 60 000 лева Направено е от бизнесмена Светозар Георгиев, който и в предните акции даряваше даже по-големи суми на групировката на Кирил Петков и Асен Василев. Като източник на средствата, Георгиев е показал в декларацията си, пусната в Сметната палата, търговия с акции на „ Майкрософт “ в интервала юли 2017 година - март 2023 година При ПП-ДБ е отишло и второто по величина подаяние от 10 000 лева, направено от Георги Игнатов.

Всъщност, седем от първите 10 по мярка дарения до момента са облагодетелствали тази коалиция. Другите три са получени от „ Левицата “, формирана от отцепници от Българска социалистическа партия, БВ на Стефан Янев и „ Заедно “ на някогашни фрагменти на Има Такъв Народ.

Към 18 март паричните дарения за участниците в изборите възлизат на общо 158 475.77 лева Сумата е дребна, в случай че се вземе поради какъв брой доста политически сили са се присъединили във вота – 14 партии, 7 обединения и 2 инициативни комитета. При ПП-ДБ са отишли над половината от тези пари. ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ не регистрират нито стотинка финансова помощ от симпатизанти.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР