Големите различия в начина на лечение на пациентите с онкологични

...
Големите различия в начина на лечение на пациентите с онкологични
Коментари Харесай

Онкоболни в Обединеното кралство чакат с месеци за преглед

Големите разлики в метода на лекуване на пациентите с онкологични болести в Обединеното кралство означават, че преживяемостта на пациентите изостава от тази в други развити страни. До това умозаключение доближава изследване, извършено в 4 страни. 

" Това се дължи на понижения личен състав или на по-високия брой пациенти? Проблемите с личния състав в Националната здравна работа са дългогодишни и провокациите пред медицинските служащи стават все по-големи. По отношение на популацията - то застарява, диагностицираме повече ракови болести, в сравнение с преди, и чакаме да има от ден на ден пациенти с тази диагноза ", показва доктор Джон Бътлър от Международно партньорство за относителен разбор на рака.

Майката на Ейми Грей, Джейн, има 16-годишна история на онкологични болести. През 2021 година, когато Джейн  естрадала от мощни болки в стомаха, е трябвало да чака два месеца преди да бъде прегледана от експерт и да бъде диагностицирана.

" Тя отиде при лекуващия си доктор си, който я изпрати на скенер и откри, че ракът се е върнал и се е популяризирал към черния дроб, лимфните възли и гръбначния дирек ", споделя Ейми Грей, щерка на онкоболна.

В изследването на откриватели от University College London и Международното партньорство за относителен разбор на рака са разгледали данни за 780 000 пациенти, диагностицирани с рак в четири страни - Обединеното кралство, Норвегия, Австралия и Канада. Данните за пациентите са събрани сред 2012 и 2017 година, като са съпоставени резултатите от осем разнообразни типа рак в четирите страни.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР