Големите международни круизни компании ще включат България в програмите си

...
Големите международни круизни компании ще включат България в програмите си
Коментари Харесай

Големите круизни компании включват България в програмите си за 2026 г.

Големите интернационалните круизни компании ще включат България в стратегиите си за 2026 година, като се надяват до тогава да е завършила войната в Украйна. Това стана ясно след среща на управлението на „ Пристанище Бургас “ ЕАД с представителите на концерните, които дойдоха за 63-та Генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища MedCruise, която се организира за първи път в Бургас от 10 до 13 октомври 2023 година

Корабите ще стопират в Бургас, Варна или Несебър, и по-късно ще отиват до Констанца в Румъния, съобщи пред TravelNews Диян Димов, изпълнителен шеф на „ Пристанище Бургас “. Одеса в Украйна отпада от проектите им. Обмислят се още направления до Батуми в Грузия и до турски пристанища на Черно море.

Компаниите към този момент са създали своите стратегии за 2024 и 2025 година, в които няма да бъде включена България поради продължаващата война в Украйна. В момента обаче те приготвят маршрутите за 2026 година и се надяваме да ни включат в круизните линии, изясни Димов. Някои от корабите спираха на българските пристанища преди Ковид пандемията и бяха пуснали много поръчки за след нея за 2022 година, само че стартира войната в Украйна и всички стратегии бяха анулирани.

Зам.-председателят на Съвета на шефовете на „ Пристанище Бургас “ Мария Белколева сподели, че компаниите ще пуснат изследвания измежду своите клиенти с местата по Българското Черноморие и дали желаят да ги посетят. „ Най-много имат намерение да водят у нас американски туристи, тъй като за тях България е нова и непозната дестинация. Те към този момент са обиколили множеството направления в Средиземно море и Карибите, като в този момент търсят нови и забавни места за круизни пътувания “, акцентира тя. Интерес има още от австралийци и несъмнено, от европейски туристи.

Представителите на круизните колоси са очаровани от Бургас и опциите за екскурзии до остров Света Анастасия, остарелия Несебър, Созопол, които включват доста исторически и културни забележителности, уточни пред TravelNews Ивайло Тодоров, ръководител на Съвета на шефовете на „ Пристанище Бургас “. Той добави, че даже най-големите круизни кораби в света могат да дебаркират на бургаския порт, тъй като разполага с нужните 10 метра дълбочина. Освен това пристанището е актуализирано и предлага цялата нужна съвременна инфраструктура.

На годишната среща на MedCruise в Бургас участват круизните колоси Royal Caribbean Group, Ambassador Cruise Line, Azamara, Carnival Cruise Line, Crystal Cruises, Fred. Olsen Cruise Lines, Holland America Line, Holland America Group, Serving Holland America Line, Princess Cruises, Seabourn and P&O Australia, Scenic Group, SeaDream Yacht Club, Silversea Cruises, Swan Hellenic Cruises и Viking Cruises.

Мирослав Иванов, Бургас
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР