Големите индийски автомобилостроители Марути Судзуки Индия (Maruti Suzuki India), наред

...
Големите индийски автомобилостроители Марути Судзуки Индия (Maruti Suzuki India), наред
Коментари Харесай

Автомобилостроителите в Индия спират производство заради коронавируса

Големите индийски автомобилостроители Марути Судзуки Индия (Maruti Suzuki India), наред с други компании от бранша като Махиндра енд Махиндра (Mahindra & Mahindra), Мерцедес Бенц (Mercedes-Benz), Фиат Крайслер (Fiat Chrysler Automobiles) и Хюндай (Hyundai Motor Co) оповестиха, че стопират производството в страната поради пандемията от ковид, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1969
Мярката е взета, откакто автомобилостроителите в Европа, Съединени американски щати, Канада и Мексико затвориха фабрики поради вируса, лишил живота на над 13 000 души по света.

Компанията за коли с висока проходимост Махинда енд Махинда разгласи, че ще създава апарати за обдишване за пациентите с ковид в заводите си сходно на напъните на други автомобилопроизводители като Ферари (Ferrari) и Фиат.

Досега инфектираните в Индия са минимум 341, а умрелите са петима. Това накара държавното управление да спре множеството жп и метро услуги в цялата страна и разпореди затварянето на магазините в няколко щата до 31 март. Компанията Марути, която създава всеки втори автомобил, продаден в Индия, разгласи, че неотложно затваря производството и приключва работата на администрацията в заводите си в северния щат Хариана.

Продължителността на прекъсването на активността ще зависи от държавната политика, означи в известие нощес Марути, чийто мажоритарен притежател е японската Suzuki Motor.

Ферари затваря двата си завода за две седмици

В западния щат Махаращра, където има най-вече доказани случаи на ковид в страната, се намира най-големият център за произвеждане на коли в Индия Пуне, където няколко автомобилни компании оповестиха, че стопират работа за неопределен срок или до 31 март. Мерцедес-Бенц и Фиат, както и производителят на мотори Баджаджа ауто (Bajaj Auto) оповестиха, че стопират произвеждане в Пуне до 31 март. Фиат заяви, че няма да редуцира работни места и ще продължи да заплаща заплати на всичките си чиновници.

Производителят на мотори с най-големи продажби в Индия Хироу (Hero MotoCorp Ltd) заяви в неделя, че стопира да създава във всичките си фабрики в Индия, Бангладеш и Колумбия. Индийският автомобилостроител Тата моторс (Tata Motors) пък разгласи, че понижава активността си в завода си в Махаращра и е подготвен да спре работа, в случай че се засилят терзанията, свързани с ковид.

Индийското поделение на Фолксваген (Volkswagen) заяви, че стопира производството в завода си в Пуне за три седмици, а Хюндай уточни през днешния ден, че замразява активността си в завода си в Ченай до края на месеца в отговор на ограниченията на държавното управление за битка с разпространяването на ковид.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1969  Германски милиардер и притежател на фармацевтична компания с оптимистична прогноза за ваксина за COVID-19 Германски милиардер и притежател на фармацевтична компания с оптимистична прогноза за ваксина за COVID-19  Със 100 за ден скочиха умрелите от COVID-19 в Съединени американски щати Със 100 за ден скочиха умрелите от COVID-19 в Съединени американски щати  1,5 млн британци с хронични болести са призовани да се самоизолират за три месеца, с цел да се спасят от ковид 1,5 млн британци с хронични болести са призовани да се самоизолират за три месеца, с цел да се спасят от ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР